Članak je filtriran: Ponedjeljak, 25 Januar 2021

"Svjetski muzej  atrakcija"  uvrstio je prilog emitovan u informativnom programu RTL Hrvatska o tulumu u Covid bolnici u Zagrebu u svoju prvu postavku.
Snimak i prilog emitovani su 22.1.2021. godine

Objavljeno u News Attractions

Naučnici novosibirskog naučnog instituta Vektor prvi u svijetu su fotografisali britanski soj koronavirusa koji je dobijen od pacijenta u decembru 2020. godine, saopštila je ruska služba za fitosanitarni nadzor Rospotrebnadzor.

Objavljeno u XAttraction
Ponedjeljak, 25 Januar 2021 10:54

Propalo 1.098 kafića u Hrvatskoj

Hrvatski ugostitelji razmišljaju da se povedu primjerom talijanskih kolega i prosvjedno otvore kafiće unatoč propisanim odlukama Stožera.

Objavljeno u Radnički MS

Šta može tim stručnjaka WHO-a otkriti o porijeklu koronavirusa ako Kina i dalje bude blokirala? Jedan stariji dokumentarac pokazuje kako kineski znanstvenici nemarno eksperimentiraju sa zaraznim šišmišima.

Objavljeno u Political Attractions
Ponedjeljak, 25 Januar 2021 09:56

QAnon je poput videoigre, ali vrlo opasne

Kad se 2017. godine pojavio QAnon, dizajner igara Adrian Hon primijetio je njegovu nevjerojatnu sličnost s videoigrama. QAnon nije desničarska teorija zavjere koja se vrti oko lika nazvanog Q. Ovaj navodno visokopozicionirani insajder tvrdi da duboka država - navodna klika koju vode Barack Obama, Hillary Clinton i George Soros, a podržavaju je dekadentne osobe - vodi globalnu mrežu trgovine djecom zbog seksa te kuje ljevičarski državni udar. Samo Donald Trump herojski stoji na njihovu putu.

Objavljeno u Political Attractions

Jennifer Ellis nikad nije upoznala Bernieja Sandersa, ali uživa u svojih 15 minuta slave zahvaljujući senatoru iz Vermonta koji je svojim odjevnim stilom oteo 'show' na inauguraciji Joea Bidena. Sve do srijede 42-godišnja učiteljica je živjela mirnim životom u vermontskom gradu Essexu.

Objavljeno u Political Attractions

Dio javnosti javio se u zaštitu sudionika zabave održane u Kliničkoj bolnici Dubrava nakon što su mediji objavili snimku s te zabave a događaj potom osudile medicinske vlasti i strukovna komora.

Objavljeno u Political Attractions

Vodeći britanski epidemiolog Jonathan Van-Tam upozorio je danas da svi koji su primili vakcinu protiv COVID-19 i dalje mogu biti prenosnici zaraze.

Objavljeno u Covid Attractions