Članak je filtriran: Nedjelja, 10 Oktobar 2021
Nedjelja, 10 Oktobar 2021 14:01

Kurz će vladati iz sjene?

Državno tužiteljstvo za gospodarski kriminal i korupciju u pokrenutoj istrazi protiv Sebastiana Kurza tereti ga da je 2016. i 2017. godine pronevjerio porezni novac koji je korišten za medijske kampanje u njegovu korist i korist “narodnjaka”.

Objavljeno u News Attractions

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je spreman da razgovara sa bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

Objavljeno u Political Attractions
Nedjelja, 10 Oktobar 2021 13:35

Opcije rekonstrukcije CG Vlade

Rekonstrukcija Vlade Crne Gore tema je kojom se ovih dana počela baviti koalicija koja je pobijedila na prošlogodišnjim izborima, nakon što je premijer Zdravko Krivokapić uslišio apele njenog većeg dijela za uvođenjem promjena.

Objavljeno u News Attractions

Aktuelni ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg, koga je dosadašnji kancelar Sebastijan Kurc predložio za novog šefa austrijske Vlade, važi za vrhunskog diplomatu koji bi mogao da "smiri strasti" u vladajućoj koaliciji

Objavljeno u Political Attractions

Izvršna urednica ruskog državnog TV kanala RT kazala je kako Rusija treba anektirati istočne turske provincije Agri (Ararat) i Kars, prenose turski mediji.

Objavljeno u Political Attractions

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da je cilj njegove karijere težnja da se Albanija ujedini sa Kosovom.

Objavljeno u Political Attractions