Članak je filtriran: Ponedjeljak, 11 Oktobar 2021

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je kako je prošle sedmice razgovarao sa liderima SDA i SNSD-a, Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom.

Objavljeno u News Attractions

Bakir Izetbegović, lider SDA, održao je danas konferenciju za medije, gdje je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno u Political Attractions

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES iz Ljubljane, Slovenija, redovno analizira dešavanja na Bliskom istoku, Balkanu i po svijetu. Josip Juratovic[2](SPD), socijaldemokrat i zastupnik u Njemačkom Bundestagu u četvrtom mandatu, član odbora za vanjsku politiku te predsjednik parlamentarne skupine za Zapadni Balkan, i potpredsjednik parlamentarne skupine sjeverni Jadran (Hrvatska i Slovenija) predstavlja svoj pogled na demokratske izazove i europske aspiracije na Zapadnom Balkanu sa naglaskom na ulozi Vijeća Europe. Njegov pogled sa naslovom „Zapadni Balkan između demokratskih izazova i europske aspiracije: kakvu ulogu ima Vijeće Europe?“ objavljujemo u cijelosti.

Objavljeno u Political Attractions

Na NFT tržnici OpenSea donedavno su se prodavali crtani majmuni iz kolekcije Evolved Apes. Njihov je autor obećavao razvijati ih kao igru, no kada je prodao kolekciju digitalnih sličica izgubio mu se trag

Objavljeno u Atrakcije

Automatizirani sustavi umjetne inteligencije koji rade na prepoznavanju lica ne bi trebali biti korišteni za nadzor granica i javnih površina, a privatne baze podataka o licima građana trebale bi biti zabranjene – sukus je to rezolucije Europskog parlamenta koja je većinom glasova prihvaćena ovoga tjedna.

Objavljeno u XAttraction

Objave o političkim protivnicima dobile su više nego dvostruko ljutitih emotikona od 'lajkova' na afirmativnim objavama.

Objavljeno u XAttraction

'Uljepšane' fotografije koronavirusa koje se koriste za ilustraciju 'ružnih' vijesti o pandemiji možda negativno utječu na to kako ljudi doživljavaju prijetnju od infekcije, pokazala je nova studija.

Objavljeno u Covid Attractions

Lego je objavio da će raditi na uklanjanju rodnih stereotipa iz svojih igrača nakon što je globalno istraživanje koje je naručilo tvrtku utvrdilo da su stavovi prema igračima i budućoj karijeri i dalje nejednaki i restriktivni.

Objavljeno u XAttraction

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na izuzetno dobre odnose koje njegova zemlja ima sa Rusijom i da se nada da će se sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom sastati prije kraja godine.

Objavljeno u News Attractions

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kazala je kako Moskva smatra da je izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju njegove zemlje sa Kosovom apsolutno neprihvatljiva i da promocija planova o stvaranju "Velike Albanije" narušava bezbjedost u regionu.

Objavljeno u Political Attractions