Članak je filtriran: Utorak, 12 Oktobar 2021

Poslanik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović osvrnuo se na izjavu premijera Albanije Edi Rame u kojoj je Rama rekao da je njegova težnja ujedinjenje Albanije i Kosova.

Objavljeno u XAttraction
Utorak, 12 Oktobar 2021 10:26

Problemi za FB tek počinju

Samo nekoliko sati je bilo dovoljno da na površinu izađe zavisnost od društvenih mreža, koja je ne samo veoma ozbiljna, već i – globalna.

Objavljeno u XAttraction

Developer Louis Barclay napravio je dodatak za internetski preglednik Unfollow Everything koji je, kako je sam rekao, trebao pomoći ljudima da manje koriste Facebook.

Objavljeno u XAttraction

Reakcija Tužilaštva Bosne i Hercegovine u slučaju Edina Vranja potpuno je razočaravajuća i ukazuje da rukovodstvo ove pravosudne institucije, na čelu sa Gordanom Tadić, nema interes da štiti suverenitet Bosne i Hercegovine, ocijenio je Predsjedavajući Kluba poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Adil Osmanović.

Objavljeno u Political Attractions
Utorak, 12 Oktobar 2021 09:05

Kineske vojne vježbe u blizini Tajvana

Kineska vojska u Pekingu je objavila da je izvješće vježbe slijedilo i napadalo na plaži na mjestu koje je preko puta Tajvana, ali da vježbe nemaju veze s trenutnim napetostima u tom regionu.

Objavljeno u Political Attractions

Guverner Texasa Greg Abbott izdao je izvršnu naredbu kojom se svim subjektima, uključujući privatne tvrtke, zabranjuje uvođenje obaveznih vakcinacija za zaposlenike u toj državi.

Objavljeno u Political Attractions
Utorak, 12 Oktobar 2021 08:59

Globalni dogovor protiv poreznih rajeva

Skoro 140 zemalja dogovoreno je sveobuhvatnu reformu globalnih pravila za opozivanje multinacionalnih korporacija s ciljem da se suzbiju poreški rajevi i zaustave trka u smanjivanju poreza kojom mnoge države mame tvrtke, dok druge ostaju bez neophodnih prihoda, prenosi Radio slobodna Europa pisanje svjetskih medija.

Objavljeno u XAttraction

Protiv brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara podnesena je tužba za "zločin protiv čovječnosti" pred Međunarodnim kaznenim sudom (MKS), zbog njegovih navodnih uloga u uništenju Amazonije i to je prvi slučaj povezivanja sječe šuma sa gubitkom ljudskih života.

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro rekao je novinarima da mu ne “dosađuju” s pitanjima o više od 600.000 smrtnih slučajeva od posljedica korona virusa u toj zemlji.

Objavljeno u News Attractions

Unutar ogromnog kratera u izraelskoj pustinji Negev šestero “astronauta”, u svemirskim odijelima i opremom teškom 50 kilograma, nalaze se u misiji simuliranja uvjeta na Marsu, javlja AFP.

Objavljeno u Atrakcije