Članak je filtriran: Srijeda, 13 Oktobar 2021
Srijeda, 13 Oktobar 2021 11:48

Danas je Svjetski dan bez grudnjaka

Svjetski dan bez grudnjaka obilježava se 13. listopada kako bi usmjerio pažnju na rak dojke. Grudnjaka je sada već toliko da se više ne može pratiti trendove ni modele, veličine i nove inovacije.

Objavljeno u Atrakcije

Član kolegija Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić kazao je kako nije neobično da kolegij sjedne i popije kafu poručišvi kako su imali otvoren i iskren razgovor (S Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, op.a.). "Ne postoje stvari o kojima se ne može politički razgovarati u BiH. Ako nema razgovora, nema ni dogovora", rekao je Špirić.

Objavljeno u XAttraction

Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH, rekao je da nijedan predstavnik hrvatskog naroda neće dozvoliti da se Hrvat briše iz nekog etničkog predznaka.

Objavljeno u XAttraction
Srijeda, 13 Oktobar 2021 11:21

Dodikove najave nisu provodive

Rukovodstvo Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Nikola Špirić razgovarali su danas, kako su kazali, na radnoj kafi.

Objavljeno u News Attractions

Kina se priprema testirati desetine hiljada uzoraka banke krvi iz grada Wuhana u sklopu istrage o porijeklu COVID-19, rekao je kineski zvaničnik.

Objavljeno u Covid Attractions
Srijeda, 13 Oktobar 2021 09:53

Šok bombe i sirene u S. Mitrovici

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više trgovina u Sjevernoj Mitrovici i okolnim mjestima, i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raksrnice.

Objavljeno u News Attractions

Nedavni granični spor između Kosova i Srbije oko priznavanja registarskih oznaka automobila izgleda kao test za ozbiljnije sukobe, piše Washington Examiner…

Objavljeno u Political Attractions

Američka potpredsjednica Kamala Harris u utorak je rekla da su evropski istraživači koji su stigli na američki kontinent proveli „val uništenja plemenskih naroda, bili nasilni, krali zemlju i širili bolesti“.

Objavljeno u Political Attractions

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je danas MUP radi se na pronalaženju onih koji su u Srebrenici "pokušali da ubiju Vučića, i da će nakon njihove identifikacije biti podignuta optužnica, iako je to posao Tužilaštva Bosne i Hercegovine".

Objavljeno u Political Attractions

"Ordenje ne znači ništa, ordenje je toliko devalviralo", bio je dio komentara aktuelnog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija na temu odlikovanja koja dijeli SPC. Patrijarh - tada samo mitropolit zagrebačko-ljubljanski - ovo je rekao studentima Bogoslovskog fakulteta 2019. godine u razgovoru koji se doticao i aktuelnih problema SPC-a, ali i stanja na Kosovu, politike…

Objavljeno u News Attractions