Članak je filtriran: Četvrtak, 14 Oktobar 2021

Sastanak koji će danas rukovodstvo bh. entiteta Republika Srpska, kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik imati u Istočnom Sarajevu, tražio je sam lider SNSD-a, saznaje N1.

Objavljeno u Atrakcije

Novi Supermen, Džonatan Kent (sin Klarka Kenta i Lois Lejn), uskoro će započeti romatičnu vezu sa svojim prijateljem Džejem Nakamurom, najavila je izdavačka kuća „DC Comics“. Supermenov „coming out“ značajan je događaj u popularnoj kulturi, jer je riječ o jednom od arhetipskih američkih heroja, piše New York Times. Značaj ove objave ne umanjuje činjenica da su drugi strip junaci već uveliko prihvatili nove identitete. Betmenov pomoćnik Robin nedavno je priznao da je zaljubljen u muškarca, dok će nova glavna zvijezda serijala „Akvamen“ biti crni gej muškarca, piše Nova.rs

Objavljeno u Atrakcije

Neke zemlje čini se da su vidjele najgore od koronavirusa i ukinule su u međuvremenu mnoga ograničenja, pa ipak vijesti o pandemiji još uvijek mogu "pokvariti čovjekovo raspoloženje" u samo nekoliko minuta, tvrde britanski i kanadski znanstvenici.

Objavljeno u Covid Attractions

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da se 26 državljana Bosne i Hercegovine nalazi na optužnicama pravosudnih organa u Srbiji zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima i da je Srbija spremna da te predmete ustupi pravosudnim organima BiH, koje će "imati priliku da pokažu kako izgleda njihova pravda i da li će neko biti i osuđen".

Objavljeno u Political Attractions

"Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv Edina Vranja i podnijelo prijedlog Višem sudu u Beogradu da se dalje postupanje po optužnici ustupi specijalizovanim organima za procesuiranje ratnih zločina Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, javlja FoNet.

Objavljeno u News Attractions

"Ne pričamo o otcjepljenju, već o poštovanju Ustava, jer je njegovo nepoštovanje apsurd u kojem teško koja država može preživjeti. O tome koliko nam je dosadilo njihovo čaršijsko maltretiranje, ne treba ni trošiti riječi. Bilo kako bilo, o tome šta će biti, neće odlučivati privjesak SDA Željko Кomšić, niti Šefik Džaferović", poručila je Cvijanovićeva.

Objavljeno u Political Attractions
Četvrtak, 14 Oktobar 2021 09:57

Ambasadori Kvinte pozvali zvaničnike RS

Ambasadori zemalja Kvinte će imati sastanak sa zvaničnicima Republike Srpske.

Objavljeno u Political Attractions

Američka aviokompanija United Airlines objavila je da poništava ugovore s 232 zaposlenika koji su odlučili da se neće vakcinisati protiv COVID-19.

Objavljeno u XAttraction

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako su u entitetu Republika Srpska spremni na oružane sukobe u BiH te kako bi u slučaju takvog scenarija pozvali "prijatelje" da ih brane.

Objavljeno u Political Attractions