Članak je filtriran: Petak, 15 Oktobar 2021

Policija u indijskom gradu Mumbaiju poslala je poruku o sigurnosti na cestama crpeći inspiraciju iz Netflixovog hita Igra lignje. Korejska drama priča priču o skupini neprilagođenih osoba koje sudjeluju u nizu dječjih igara.

Objavljeno u News Attractions

Djelo tajnovitog britanskog uličnog umjetnika Banksyja koje se djelimično samouništilo neposredno nakon prodaje na aukciji prije tri godine prodato je danas za 18,5 milijuna funti (25,4 milijuna dolara), što je rekord za umjetnika i gotovo dvadeset puta više nego cijena prije rezanja.

Objavljeno u News Attractions

Laboratorij za testiranje na covid-19 u središnjoj Engleskoj suspendiran je zbog sumnje na davanje lažno negativnih rezultata PCR testova, objavila je u petak Britanska agencija za zdravstvenu sigurnost (UKSHA).

Objavljeno u News Attractions
Petak, 15 Oktobar 2021 09:41

Blinken i Borrell o Balkanu

Američki državni sekretar Antony Blinken pozdravio je nedvosmislenu podršku Evropske unije evropskoj perspektivi Balkana.

Objavljeno u Political Attractions
Petak, 15 Oktobar 2021 09:37

Predsjedništvo s Linhartom

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Sarajevu sa ministarstvom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom.

Objavljeno u Political Attractions

Zelena propusnica je od danas obavezna na svim radnim mjestima u Italiji. Kazna ako je zaposleni nema ide i do 1.500 eura, a strahuje se da bi to najviše posljedica moglo imati na radnike u transportu i u lukama, gdje su stope vakcinacije protiv COVID-19 relativno niske.

Objavljeno u Covid Attractions

"Gospodin Dodik je po ko zna koji put "verglao" svoje pa svoje, i drago mi je da novi ministar može vidjeti o čemu se ovdje radi. Mi smo od EU priče i 14 prioriteta došli do toga da pričamo o sigurnosti, stabilnosti i suverenitetu BiH", kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić nakon današnjeg sastanka Predsjedništva sa saveznim ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom.

Objavljeno u Political Attractions
Petak, 15 Oktobar 2021 09:22

Kapetan Kirk letio u svemir

Holivudska zvijezda William Shatner, koji igra kapetana Kirka u "Zvjezdanim stazama", postao je danas najstarija osoba koja je letjela u svemir.

Objavljeno u XAttraction

Službeni čarobnjak Novog Zelanda, možda jedini čarobnjak kojeg je imenovala država, skinut je s platnog spiska, što je dovelo do kraja 23 godine duge karijere.

Objavljeno u Atrakcije

Press konferenciju nakon sastanka sa ministrom za evropske i vanjske poslove Republike Austrije Michaelom Linhartom održao je i član Predsjedništva BiH.

Objavljeno u Political Attractions