Članak je filtriran: Ponedjeljak, 18 Oktobar 2021

Stranka demokratske akcije smatra da insistira Milorada Dodika na povratku „izvornom Dejtonu“ i način na koji to želi ostvariti, protuustavni i protuzakoniti i čin su napadači na ustavno-pravni poredak BiH. 

Objavljeno u News Attractions

„Lako je glumiti mangupa, ali posljedice tog mangupluka mogu biti loše i to trpe obični građani“, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nakon sjednice Predsjedništva. Kako je rekao, on je zabranio medije ulaskom i fotografiranjem u zgradi Predsjedništva i to upravo zbog harmonikaše i čitane scene koju je Milorad Dodik priredio u svom kabinetu jutros.

Objavljeno u News Attractions

Republika Srpska će se kao strana potpisnica Dejtonskog sporazuma i njegovih aneksa pridržavati člana 5. prema kome 'strane pozdravljaju i podržavaju postignute dogovore u vezi sa Ustavom Bosne i Hercegovine, izloženog u Aneksu 4', navodi se u saopćenju SNSD-a.

Objavljeno u Political Attractions

Dorsey, inače suosnivač Twittera, vlasnik je i kompanije za digitalna plaćanja Square. Putem nje želi izraditi open source sustav za rudarenje bitcoina, zasnovan na vlastitom hardveru i dostupan svima

Objavljeno u XAttraction

Ministri vanjskih poslova Evropske unije danas će u okviru redovnog zasjedanja u Luxembourgu raspravljati o stanju na Zapadnom Balkanu, a donijet će i zaključke o Bosni i Hercegovini odnosno misiji ALTHEA.

Objavljeno u Political Attractions

Četiri organizacije civilinog društva pripremili principe promjena Ustava Bosne i Hercegovine i poslali ih PIC-u i OHR-u. U Novom danu su o aktuelnom političkom trenutku i izmjenama ustava govorili prof. Kasim Trnka, predsjednik Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Miro Lazović, predsjednik Foruma parlamentaraca, Stipe Prlić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća i Zoran Jovanović, predsjednik Sprskog građanskog vijeća. Lazović je tom prilikom istakao da bi poraz američke administracije bio ukoliko bi Milorad Dodik nastavio s politikom rušenja Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Political Attractions

Danas bi trebala biti održana sjednica Predsjedništva BiH. A Milorad Dodik je ispunio obećanje i doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH. Kako je ranije najavio, cilj mu je da "relaksira atmosferu".

Objavljeno u Atrakcije

Facebook, div društvenih mreža, objavio je u nedjelju da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Evropskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.

Objavljeno u News Attractions

David Pettigrew, profesor filozofije i studija holokausta i genocida, obratio se otvorenim pismom visokom predstavniku međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu.

Objavljeno u Political Attractions