Članak je filtriran: Utorak, 19 Oktobar 2021
Utorak, 19 Oktobar 2021 11:10

Spriječiti klizanje BiH ka sukobu

Profesor Univerziteta Johns Hopkins u Washingtontu Daniel Serwer u intervjuu za N1 komentariše posljednja dešavanja u Bosni i Hercegovini i ističe kako se pažnja evropskih prijestolnica i Washingtona mora usmjeriti na spriječavanje da BiH nastavi klizanje ka sukobu. Na pitanje kako gleda na posljednje poteze Milorada Dodika i najave povlačenja iz institucija Serwer poručuje da ga se mora zaustaviti.

Objavljeno u News Attractions

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Aleksincu da je zvanična politika Beograda u vezi sa BiH bila i biće da podržava poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Objavljeno u Political Attractions

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Pokreta za pravdu i red, Nebojša Vukanović uputio je otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga je pozvao da "na vrijeme urazumi Milorada Dodika" koji, kako je navedeno, svojim lošim potezima i destruktivnim političkim prijemom da nanese nesagledive posljedice RS.

Objavljeno u Political Attractions

Šest mjeseci uoči predsjedničkih izbora u Francuskoj, odluku o izgradnji šest nuklearnih reaktora ubrzala je energetska kriza u Evropi, kao i povećanje cijena energenata.

Objavljeno u News Attractions

Poslanici Skupštine Srbije odbili su da se dnevni red sjednice u utorak proširi raspravom o prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je podnio poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Objavljeno u Political Attractions

U državi Kerala, na jugu Indije, sud će sljedeće sedmice razmotriti zahtjev građanina koji ne želi fotografiju premijera zemlje Narendre Modija na certifikatu o vakcinaciji protiv koronavirusa (COVID-19).

Objavljeno u XAttraction

Slike para koje sjede u velikom loncu za kuhanje i pluta poplavljenim ulicama do svog vjenčanja u južnoj Indiji pružile su nešto drugačiji pogled na regiju razorenu obilnim kišama.

Objavljeno u Atrakcije

Kina priprema nacrt zakona kojim će regulirati kažnjavanje roditelja zbog lošeg ponašanja njihove djece, javlja Sky News.

Objavljeno u News Attractions
Utorak, 19 Oktobar 2021 09:43

Dodikov Zakon o pasošu i ličnoj karti

Prema tvrdnjama nezavisnog zastupnika NSRS Nebojše Vukanovića na sinoć održanoj sjednici Vlade RS-a govorilo se i o pripremi paketa zakona o novim ličnim dokumentima. Tvrdnje je obrazložio i fotografijom iz 2018. godine na kojoj se nalazi pasoš RS, koj su napravili mladi iz SNSD-a.

Objavljeno u Political Attractions