Članak je filtriran: Subota, 02 Oktobar 2021

Samit Evropske unije (EU) i država Zapadnog Balkana održat će se 5. i 6.oktobra 2021.godine na Brdu kod Kranja i spada u okvir strateške saradnje EU sa Zapadnim Balkanom.

Objavljeno u Political Attractions

Nakon što smo zbog pandemije na 18 mjeseci ostali bez uobičajene izloženosti klicama, posve bezazlena bolest vratila se puno jača

Objavljeno u News Attractions

Kalifornija će biti prva američka država koja će uvesti obaveznu vakcinaciju đaka protiv kovida-19 širom te države, najranije od januara, najavio je sinoć guverner Gevin Njusom.

Objavljeno u Covid Attractions

Malo je zemalja koje su u suzbijanju covida-19 otišle tako daleko kao Kina. I dok zemlje diljem svijeta ponovo otvaraju granice i ublažavaju ograničenja vezana za koronavirus, Peking pojačava svoju strategiju nultog covida. Najnoviji primjer: karantenski objekt vrijedan 260 milijuna dolara s 5000 soba za putnike trebao bi se ovih dana otvoriti u južnoj metropoli Guangzhouu, piše CNN.

Objavljeno u Atrakcije

AMERIČKI državni tajnik Antony Blinken putuje u Pariz kako bi smirio tenzije s Francuskom zbog sporazuma Velike Britanije, SAD-a i Australije koji je doveo do poništenja više desetaka milijardi vrijednog australsko-francuskog sporazuma o kupnji podmornica.

Objavljeno u Political Attractions

Pjesma "Despacito", umjetnika Luisa Fonsija i Daddyja Yankeeja, objavljena 2017. godine, uskoro će imati veći broj pregleda na YouTubeu nego što planet Zemlja ima stanovnika.

Objavljeno u Atrakcije
Subota, 02 Oktobar 2021 09:05

Najsnažniji čovjek Rusije umro od Covida

Sportista Vladimir Sinjeglazov, koji je 2009. godine proglašen za najsnažnijeg čovjeka u Rusiji, preminuo je od posljedica virusa korona u 61. godini, prenose ruski mediji.

Objavljeno u News Attractions

Kina bi mogla zabraniti video igrice koje ne promiču "ispravne vrijednosti" i "točno razumijevanje" povijesti i kulture zemlje, pokazuje interni dokument.

To uključuje zabranu "feminiziranih muškaraca", promidžbe istospolnih veza i predstavljanja likova koji nemaju jasni spol, prenosi Hina.

Objavljeno u XAttraction
Subota, 02 Oktobar 2021 08:52

Trump traži da mu se vrati Twitter nalog

Bivši američki predsjednik Donald Trump zatražio je od suda da mu vrati njegov Twitter račun. U pokušaju da ishodi ukinuće trajne zabrane korištenja te društvene platforme, prenosi Hina.

Objavljeno u Political Attractions

Finska će biti prva zemlja EU koja će vakcinisati domaće krznene životinje protiv virusa korona, javlja "Sputnjik".

Objavljeno u News Attractions