Članak je filtriran: Četvrtak, 21 Oktobar 2021

Egipatskim carinicima bilo je čudno što robotska umjetnica ima modem te, umjesto očiju kamere pa su mislili da bi se mogla koristiti za špijunažu.

Objavljeno u XAttraction

Europski parlamentarci su danas uputili pismo visokom predstavniku U BiH Christianu Schmidtu i visokom predstavniku Europske unije Josepu Borrellu, izražavajući "duboku zabrinutost" zbog trenutnih dešavanja u BiH i koracima koji vode ka secesiji entiteta Republika Srpska, a koji, kako su naveli, ugrožavaju mir u cijeloj regiji. Pozvali su na "oštru osudu" i upotrebu bonskih ovlasti.

Objavljeno u Political Attractions

Michael Gahler, zastupnik EPP-a u Evropskom parlamentu, upitao je danas zbog čega problem u Bosni i Hercegovini nije bio tema sjednice i kazao kako postupci Milorada Dodika pale "zvona za uzbunu".

Objavljeno u News Attractions

Bivši predsjednik SAD najavio je da će pokrenuti sopstvenu društvenu mrežu zvanu "Truth Social" pošto je u januaru isključen sa Twittera, Facebooka, i YouTubea, koji su ga optužili da je preko tih platformi podsticao pristalice na nasilje prije napada na Kongres.

Objavljeno u XAttraction

NASA u svom dokumentu "Vizija budućnosti" najavljuje svemirski turizam, poput "vožnje kajaka na Titanu (Saturnovom mjesecu)".

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 21 Oktobar 2021 10:05

Novi podsoj Delte u Austriji

U Austriji se bilježi sve veći broj slučajeva zaraze novim delta sojem korona virusa AY.4.2 koji je zarazniji od osnovnog.

Objavljeno u News Attractions
Četvrtak, 21 Oktobar 2021 09:53

Povećanje napetosti na "istočnom krilu"

Zamrzavanje odnosa sa NATO-om Kremlju daje novu šansu - da poveća napetosti na istočnom krilu NATO-a i sa Ukrajinom, misli Konstantin Egert.

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "Otvoreni Balkan" prilika da svi mogu da zarađuju više, te da ne vidi smisao njegovog odbijanja i da nije čuo nijedan argument protiv toga. Nakon Vučićeve objave oglasio se poslanik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

Objavljeno u Political Attractions

Britanska vlada odbila je sve glasnije pozive na ponovno uvođenje mjera protiv covida, poput nošenja maske u zatvorenom, zbog širenja zaraze, odlučivši da će dati prednost cijepljenju i novim lijekovima.

Objavljeno u Covid Attractions

Ministri obrane NATO-a trebali su u četvrtak usuglasiti oko novog glavnog plana obrane od potencijalnih ruskih napada na više frontova, ponavljajući svoju odlučnost da odvrate Moskvu uprkos novom fokusu alijanse na Kinu, saopćili su diplomate i službenike.

Objavljeno u Political Attractions