Članak je filtriran: Nedjelja, 24 Oktobar 2021

Maraton u Vuhanu koji je danas trebalo da bude održan otkazan je u posljednjem trenutku zbog zabrinutosti od porasta broja slučajeva korona virusa u Kini uoči Zimskih olimpijskih igara 2022. u Pekingu.

Objavljeno u Covid Attractions

Martin Berishaj, profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Prištini, vjeruje da će pokušaji prekrajanja vanjskih granica država na Zapadnom Balkanu ostati samo bezuspješni pokušaj, uprkos glasnosti zagovornika tih ideja. Kaže da je dovoljno pogledati koliko je krvi proliveno prilikom raspada Jugoslavije devedesetih godina prošlog stoljeća, a vanjske granice nekadašnje države nisu pomaknute niti za milimetar.

Objavljeno u Political Attractions

Nekadašnji visoki predstavnik u našoj zemlji Christian Schwarz-Schilling poznat po otvorenim kritikama na račun rada i politike HDZ-a BiH još jednom je za Hayat.ba prokomentirao stanje u našoj zemlji, ali i prijedlog izmjene izbornog zakona koji dolazi od strane te stranke.

Objavljeno u Political Attractions

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović objavio je na Facebooku post u kojem je komentirao jučerašnji sastanak Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu.

Evo njegovog posta:

Objavljeno u Political Attractions
Nedjelja, 24 Oktobar 2021 09:43

Oglasio se Karadžić

Karadžić je prokomentarisao i mijenjanje Dejtonskog mirovnog sporazuma

Objavljeno u Political Attractions

Ekonomija je žila kucavica jedne zemlje, a Bosna i Hercegovina je u najtežoj recesiji u posljednjih 25 godina, rekao je biznismen i publicista iz Han Pijeska Milisav Tomović koji je bio uvodničar na redovnoj sesiji nezavisnih intelektualaca ”Krug 99”.

Objavljeno u News Attractions

Srbija će se apsolutno suprotstaviti sankcijama protiv bilo koga u Republici Srpskoj (RS), izjavio je u subotu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poslije sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Objavljeno u News Attractions