Članak je filtriran: Četvrtak, 28 Oktobar 2021

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je ovih dana sastanke s liderima SDA i SNSD-a, te istakao da je od ranije dogovorio radni ručak kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kada su se sreli u Ljubljani. Čović je izjavio i da će večeras ići na večeru sa Matthewom Palmerom, specijalnim izaslanikom američkog State Departmenta za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini, a kazao je da će prisustvovati i Milorad Dodik.

Objavljeno u XAttraction
Četvrtak, 28 Oktobar 2021 10:26

Lego spašava koraljne grebene u Singapuru

Stručnjaci sa singapurskog Nacionalnog sveučilišta odlučili su se za neuobičajeno rješenje - upotrebu Lego kockica koje bi u kontroliranim uvjetima u njihovu akvariju trebale spasiti singapurski koraljni greben, piše BBC.

Objavljeno u Atrakcije

Novinar Erol Avdović izjavio je za N1 da prema njegovom mišljenju, ukoliko se usvoji reforma izbornog procesa Matthewa Palmera, specijalnog izaslanika američkog State Departmenta za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini, može se dogoditi nešto mnogo gore po BiH, odnosno da se dođe do tri izborne jedinice.

Objavljeno u News Attractions

Ruska prijestolnica Moskva uvela je u četvrtak svoje najstrože mjere lockdowna od lipnja 2020. dok se bolnice suočavaju s rastućim valom zaraženih koronavirusom, a zemlja s rekordnim dnevnim brojem umrlih u pandemiji.

Objavljeno u Covid Attractions
Četvrtak, 28 Oktobar 2021 10:05

Probosanski blok nije linija manjeg otpora

U rezidenciji američkog ambasadora u BiH održao se sastanak na kojem učestvovali predsjednik SDA Bakir Izetbegović, izaslanik SAD-a za izbornu reformu Mathew Palmer i direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angeline Eichhorst.

Objavljeno u Political Attractions

U Beograd vjerovatno ne idem, ali nekad i negdje ću sasvim sigurno razgovarati sa svakim, uključujući i Vučića, rekao je danas u Sarajevu novinarima Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Objavljeno u Political Attractions

Stanje u Bosni i Hercegovini, Izborni zakon, budućnost zemlje i hrvatskoga naroda u njoj teme su o kojima je u jučerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a  novinar Mladen Sirovica razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Objavljeno u Political Attractions

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, izjavio je sinoć da Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nije destabilizirajući faktor u BiH, ističući da je mnogo izvorišta nesporazuma u BiH i da se odnosi moraju sagledati detaljnije.

Objavljeno u Political Attractions