Članak je filtriran: Petak, 29 Oktobar 2021

Od jučer se u Bosni i Hercegovini održavaju sastanci bh. političkih predstavnika sa međunarodnim liderima čiji je domaćin bila američka ambasada.

Objavljeno u News Attractions

„Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koristi niz različitih, naizgled bezazlenih sredstava za postizanje svojih političkih ciljeva u bivšoj Jugoslaviji“, piše srbijanski novinar Darko Čačić za EURACTIV.

Objavljeno u XAttraction

Visoki Predstavnik Christian Schmidt je izjavio za austrijski Der Standard da ne vjeruje da se trebaju prihvatiti uslovi koje postavlja član Predsjedništva Milorad Dodik kako bi se uklonila blokada u institucijama, te je upozorio da bi prekidanje mandata EUFOR-a u zemlji moglo dovesti u pitanje stabilnost u BiH.

Objavljeno u Political Attractions

Dragan Čović, lider HDZ-a je nakon današnjeg sastanka ove stranke i SNSD-a u Istočnom Sarajevu kazao da mu je bilo prebitno čuti stav Milorada Dodika oko izmjena Izbornog zakona te da se pregovorima mora nastojati prebroditi trenutna kriza.

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednik Srbije je danas govorio o situaciji u BiH i najavama njegovog sastanka sa Bakirom Izetbegovićem. Vučić je istakao kako je do sada više puta izražavao zabrinutost zbog situacije u BiH.

Objavljeno u Political Attractions

“Mislim da lokalne vlade već znaju, ali Amerikanci i Evropljani treba da se suoče sa činjenicom da tri decenije politika i strategija zasnovanim na teleologiji liberalnih institucija nisu urodile plodom”, kaže u razgovoru za Radio Slobodna Evropa(RSE) David Kanin, profesor na međunarodnim studijama Univerziteta Johns Hopkins u Sjedinjenim Državama sa fokusom na Jugoistočnu Evropu.

Objavljeno u Political Attractions