Članak je filtriran: Nedjelja, 03 Oktobar 2021
Nedjelja, 03 Oktobar 2021 10:22

Italija uvodi porez na bakšiš

Vrhovni sud Italije presudio je da će zaposleni u ugostiteljstvu morati da plaćaju porez na bakšiš, koji se smatra dIJelom prihoda radnika, zbog čega je podložan oporezivanju.

Objavljeno u Radnički MS

Povodom prve u povijesti utrke Formule 1 u Saudijskoj Arabiji, u toj je zemlji u jednom trgovačkom centru u promotivne svrhe izgrađen rekordno velik i složen F1 bolid od Lego kockica

Objavljeno u XAttraction

Prednost ulaska u bolnice u Hrvatskoj od ponedjeljka imat će samo radnici s COVID potvrdama. Dakle, nema potvrde - nema posla. Da to ministru zdravstva Viliju Berošu neće tako lako proći, svjedoče i najave tužbi necijepljenih radnika od kojih se neki odbijaju i testirati.

Objavljeno u Covid Attractions
Nedjelja, 03 Oktobar 2021 09:37

Johnson želi promjene na bolje nakon Brexita

Britanski premijer Boris Johnson rekao je u subotu da je čvrsto odlučio donijeti "promjene na bolje" nakon Brexita, unatoč krizi s opskrbom koja je u Velikoj Britaniji zavladala nakon izlaska zemlje iz Europske unije.

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako će s porastom ekonomskih poteškoća u razdoblju nakon pandemije korona virusa, ksenofobija i islamofobija postati sve raširenije, javlja Anadolija.

Objavljeno u Political Attractions

U Izraelu su u nedjelju stupila na snagu nova pravila za izdavanje takozvanih zelenih propusnica, pa će gotovo dva miliona Izraelca ostati bez njih jer nije primilo treću, buster dozu vakcine protiv COVID-a 19.

Objavljeno u News Attractions

Prepoznatljive gondole u Veneciji bile su u drugom planu kada je Velikim kanalom prošlo jedno neobično plovilo. Bila je to, naime, jedna džinovska violina, na kojoj je gudački kvartet izvodio Vivaldijevo djelo Četiri godišnja doba.

Objavljeno u Atrakcije

Svjetska će pozornost biti usmjerena na Škotsku za vrijeme klimatskog samita idućeg mjeseca, rekla je kraljica Elizabeta škotskim zastupnicima, poručivši im kako će oni imati važnu ulogu u stvaranju boljeg i zdravijeg svijeta, prenosi Hina.

Objavljeno u Political Attractions