Članak je filtriran: Utorak, 05 Oktobar 2021

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić na društvenim mrežama komentirao je podršku visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta inicijativi "Otvoreni Balkan".

Objavljeno u Political Attractions

Čelnici svih 27 članica EU-a sastat će se u utorak navečer na Brdu kod Kranja u Sloveniji, koja predsjeda Europskom unijom, kako bi raspravljali o politici Unije prema Kini i SAD-u.

Objavljeno u Political Attractions

Koliko god se čudili kako ljudi u zdravstvu Hrvatske imaju problema s medicinskim načelima borbe protiv korone i cijepljenja najavljuju se novi prosvjedi pred zdravstvenim ustanovama. Istodobno, posve je jasno da će biti potrebno cijepljenje trećom dozom Pfizera i Moderne. Jasno je da stomatolozi ne moraju imati COVID potvrde, iako mnogi tvrde kako to nema smisla. U Studiju 4 o tome su govorili Zdravko Udiljak, savjetnik predsjednika Hrvatske stomatološke komore i Vladimir Mićović ravnatelj NZJZ-a Primorsko goranske županije.

Objavljeno u Covid Attractions

Predsjedavajući Nobelovog komiteta koji je određen za dodjelu nagrade za književnost Anders Olsson u intervjuu za The New Republic govorio je o tome na koji će se način dodjeljivati nagrada u budućnosti, ali i o nagradi koja je dodijeljena Peteru Handkeu. Nagrada Handkeu koja je dodijeljena 2019. izazvala je brojne negativne reakcije posebno zbog njegovog negiranja genocida u Srebrenici.

Objavljeno u News Attractions

Vladimir Putin, predsjednik Rusije izvršnom uredbom uspostavio je Dan očeva kako bi istakao ulogu muškarca u porodici, objavio je u Kremlj u ponedeljak.

Objavljeno u Political Attractions

Prvi put u historiji, Rusija bi trebala lansirati glumicu i filmskog režisera u svemir kako bi snimili dugometražni film u orbiti.

Objavljeno u Atrakcije

Američki savezni sudac u ponedjeljak je naredio kompaniji Tesla Inc da plati više od 130 milijuna dolara odštete bivšem crnom radniku, nakon što je otkriveno da je bio izložen rasno neprijateljskom radnom okolišu, izvijestio je Wall Street Journal.

Objavljeno u Radnički MS

Barbika u verziji italijanske astrounautkinje Samanthe Cristoforetti lansirana je na letu u bestežinskom stanju kako bi nadahnula djevojčice da razmisle o karijeri u istraživanju svemira te općenito o STEM području.

Objavljeno u News Attractions

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je u ponedjeljak s predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen uoči samita čelnika Evropske unije (EU) i lidera zemalja Zapadnog Balkana koji će se 5. i 6. oktobra održati na Brdu kod Kranja u Sloveniji.

Objavljeno u Political Attractions