Članak je filtriran: Četvrtak, 07 Oktobar 2021

Revolucionarni proizvod stiže nam s Odjela za studije mora splitskog Sveučilišta. Novopečeni magistar inženjer ekologije i zaštite mora Petar Puškarić uspio je proizvesti pivo od kvasca izoliranog – iz mora.

Objavljeno u Atrakcije

Opštinski vijećnik u Bugojnu, Mustafa Ugarak svojom izjavom sa govornice na petoj sjednici OV, 5.10.2021 godine šokirao je vijećnike prisutne u sali.

Objavljeno u XAttraction

Prema najnovijem istraživanju, oštećenja na srcu mogu nastati i nakon početnih stadija zaraze i obolijevanja od covida-19.

Objavljeno u Covid Attractions

Jedna je taksi tvrtka u Bangkoku, suočena s izazovima pandemije i nedostatkom posla i vozača, odlučila privremeno pronaći drugu namjenu za svoju flotu automobila

Objavljeno u Atrakcije

Avion kompanije Air India zapeo je ispod pješačkog mosta na autocesti Delhi-Gurugram blizu zračne luke u Delhiju. Snimak je postao viralan na Twitteru.

Objavljeno u Atrakcije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da priča o srpskom svijetu nije ekspanzivna u teritorijalnom smislu, kako neki žele da je predstave, već da je njen cilj da Srbi dijele iste vrijednosti ma gdje živjeli.

Objavljeno u XAttraction

Ministar zadužen za razvoj siromašnih opština u Srbiji, Novica Tončev, 2010. godine tajno je osnovao offshore firmu na Britanskim Djevičanskim otocima koju nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, iako je to bio dužan da uradi po zakonu, pokazuju dokumenti iz projekta Pandorini papiri, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Objavljeno u News Attractions

Veliki broj inostranih operativaca američke obavještajne agencije CIA je ubijen, zarobljen ili se okrenuo ka suparničkim agencijama kako bi špijunirao SAD, objavio je New York Times.

Objavljeno u Political Attractions

Sedmero članova američkog Kongresa zatražilo je od predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena i državnog sekretara Antony Blinkena da udvostruče fokus Amerike na rješavanje tenzija između Kosova i Srbije.

Objavljeno u Political Attractions

Temišvara, trećeg po veličini rumunjskog grada, 38-godišnji je Nijemac Dominic Fritz. Fritz nema rumunjsko državljanstvo ni rumunjsku putovnicu.

Objavljeno u Political Attractions