Članak je filtriran: Ponedjeljak, 01 Novembar 2021

Znanstvenici su uplašeni svojim uspjehom u oblasti vještačke inteligencije, napredak u toj oblasti stručnjaka porede sa razvojem atomske bombe.

Objavljeno u Atrakcije

Australski premijer Scott Morrison negirao je da je lagao francuskog predsjednika Emmanuela Macrona dok je tajno pregovarao sa SAD i Velikom Britanijom, a zamjenik premijera Barnaby Joycea naručio je u Sydneyu da Francuska pretjeruje, da je riječ o ugovoru o kupovini podmornice a ne o skrnavljenju Eiffelove kule .

Objavljeno u XAttraction

Preko puta zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu danas je održan protest na kojem se okupila manja grupa nezadovoljnih građana kako bi uputili poruke američkom predsjedniku Joeu Bidenu, ali i specijalnom izaslaniku SAD-a za pitanje izbornih reformi u Bosni i Hercegovini Matthewu Palmeru .

Objavljeno u News Attractions

Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada, uputio je pismo njemačkom predsjedniku Frank-Walteru Steinmeieru u kojem ga je upitao zašto nagrađuje negatora genocida u Srebrenici, izraelskog historičara Gideona Greifa, ordenom za posebne zasluge.

Objavljeno u News Attractions
Ponedjeljak, 01 Novembar 2021 11:25

Ja spašavam BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da on ne razbija, nego "spašava ustavnu BiH".

Objavljeno u Political Attractions
Ponedjeljak, 01 Novembar 2021 11:21

Prijetnja nas neće omesti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da državno predsjedništvo ne može "dići" vojsku protiv entiteta Republika Srpska "osim ilegalno", kao i da "policija ne smije da prelazi entitetsku liniju".

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović boravi u višednevnoj posjeti SAD-u tokom koje će se sastati sa predstavnicima institucija i organizacija te zemlje, te članovima američkog Kongresa.

Objavljeno u Political Attractions
Ponedjeljak, 01 Novembar 2021 11:03

Najveća vježba u istoriji Srbije - Vulin

U Srbiji će u petak, 5. novembra na 50 lokacija biti održana prva velika vježba civilne zaštite od vremena bivše Jugoslavije, najavio je srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Objavljeno u Political Attractions