Članak je filtriran: Srijeda, 17 Novembar 2021

Istakao je da Bosna i Hercegovina “ne može dobro živjeti dok iz Srbije i Hrvatske postoje pretenzije na Bosnu”.

Objavljeno u News Attractions

Reakcija jednog od potpredsjednika Naše stranke Mirsada Čamdžića potvrđuje da odnosi ove stranke sa SDP-om nisu idilični, kakvim se često predstavljaju.

Objavljeno u News Attractions

Ne postoji povećani rizik od smrtnosti od uzroka koji nemaju veze s COVID-19 među osobama koje su primile vakcinu protiv te bolesti u odnosu na nevakcinisane, pokazala je velika studija Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) provedena na 11 miliona ljudi.

Objavljeno u Covid Attractions

Kod murala Ratku Mladiću, na uglu Njegoševe ulice i Ulice Alekse Nenadovića u Beogradu, jutros su osvanula još dva - četničkom komandantu Draži Mihailoviću i vojvodi Živojinu Mišiću.

Objavljeno u XAttraction

Iza nedavnih poteza BiH člana Predsjedništva, Milorada Dodika, se krije “kontinuirano povlačenje Sjedinjenih Država i Evropske unije iz regiona” što je djelom dovelo do toga da je ponovo “zapaljen fitilj na balkanskom buretu baruta” i da bi se izbjegla eskalacija, zapadne sile bi trebalo ponovo da implementiraju svoju strategiju “mrkve i štapa” koja je uspješno korištena u prošlosti, piše Srećko Latal za New York Times.

Objavljeno u News Attractions

Gahler poručuje da kompromisom u izbornoj reformi treba osigurati relaksiran status i građana i naroda

Objavljeno u Political Attractions

SAD veliku pažnju posvećuju političkoj krizi u BiH i imaju alate koje mogu upotrijebiti protiv nacionalističkih lidera koji izazivaju podjele u "ratom uplašenoj", multietničkoj balkanskoj zemlji i koji bi je pokušali "rastrgati".

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da eventualne sankcije Republici Srpskoj, Srbiji ili srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku neće donijeti ništa dobro regionu i da oni koji ih priželjkuju nisu dobronamjerni.

Objavljeno u Political Attractions

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni Hercegovini Eric Nelson ponovio je danas u Sarajevu da političke blokade i nefunkcioniranje državnih institucija obeshrabruju investitore i sprečavaju napredak zemlje.

Objavljeno u Political Attractions

Predstavnici šest sindikata koji okupljaju 14.000 radnika u Kantonu Sarajevu danas su upozorili da će organizovati generalni štrajk i proteste ukoliko ne bude povećana osnovica za obračun plata radnika.

Objavljeno u Radnički MS