Članak je filtriran: Petak, 19 Novembar 2021

Kada je izgubio izbore 2020. godine, Donald Trump je iz odbora izbacio dugogodišnje stručnjake za vanjsku politiku i nacionalnu sigurnost, uključujući Albright i Kissingera.

Objavljeno u News Attractions

Politička situacija u BiH, uzavrela nakon Dodikovih secesionističkih najava, privukla je pažnju zapadnih novinara, a njihova izvještavanja mogla su se čitati i u medijima iz Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Political Attractions

Jedna od najutjecajnijih svjetskih konferencija za barsku industriju i industriju pića Bar Convent u Brooklynu privukla je čak 130 izlagača koji su predstavili različite alkoholne brendove.

Objavljeno u Atrakcije

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se danas u Berlinu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i informirao ga o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na konferenciji koju je organiziralo Njemačko-atlantsko društvo.

Objavljeno u Political Attractions

Društvena mreža Facebook obratila se Policijskoj upravi Los Angelesa (LAPD) tražeći od njih ,,da prestanu s otvaranjem lažnih profila kako bi vršili nadzor nad korisnicima."

Objavljeno u XAttraction

Austrija će od 1. februara uvesti zakonski obaveznu vakcinaciju, čime će postati prva zemlja u Evropi koja se odlučila na takav korak, izjavio je austrijski kancelar Alexander Schallenberg.

Objavljeno u Covid Attractions

Predsjedavajući Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je Borjani Krišto (HDZBiH), drugoj zamjenici predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH, utvrđeno pravo na jubilarnu nagradu.

Objavljeno u XAttraction

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić uputio je predstavnicima međunarodne zajednice pismo u kojem analizira najdublju političku i institucionalnu krizu od Daytona do danas.

Objavljeno u Political Attractions

Obaveza rada od kuće, gdje je to moguće, na snagu stupa 20. novembra.

Objavljeno u Radnički MS

Cijela Austrija bi se od ponedjeljka mogla naći u lockdownu, javljaju tamošnji mediji. Navode da su vladajući na cjelonoćnom sastanku koji se održao u hotelu na Achenskom jezeru razradili različite scenarije.

Objavljeno u News Attractions