Članak je filtriran: Nedjelja, 21 Novembar 2021

Reakcije predstavnika vlasti entiteta RS na poziv predsjednika Bakira Izetbegovića upućen bh. dijaspori da iskoriste svoje pravo, te da se registruju i glasaju na narednim Općim izborima, sigurno će biti dodatni motiv našim građanima u iseljeništvu da to pravo i iskoriste - istakao je poslanik u Narodnoj skupštini RS (NSRS) i član Predsjedništva SDA Senad Bratić.

Objavljeno u News Attractions

Piše: Lada Sadiković, profesorica na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i članica Kruga 99

Objavljeno u News Attractions

Web portal Javnog radio-televizijskog servisa BiH (BHRT) objavio je danas Srninu vijest o parafiranju Dejtonskog mirovnog sporazuma 21. novembra 1995. godine.

Objavljeno u XAttraction

Glas građana BiH, bez obzira iz kojeg naroda ili nacionalne manjine dolazi se ne čuje, tih je, a danas je potreban gotovo kao i 1. marta 1992. godine kada su se građani Bosne i Hercegovine, prvi i do sada jedini put, pitali za sudbinu svoje domovine Bosne i Hercegovine

Objavljeno u Political Attractions

Očigledno je da nije naučena lekcija nakon odlaska ambasadora Hrvatske i predsjednika HDZ BiH na proslavu 9. januara kada je odlikovan zločinac Slavko Lisica, navodi se u saopćenju SDA

Objavljeno u Political Attractions

Ususret godišnjici parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali i Danu državnosti - država Bosna i Hercegovina između napretka i potpunog sunovrata. Na sceni su blokada državnih institucija, negiranje države i njenih zakona. Stavovi Milorada Dodika o državi, pravosuđu, oružanim snagama, visokim predstavnicima, odavno su poznati. I gotovo da nema dana u kojem ne negira bar jedno od navednog. Ali njegove izjave ne prolaze baš tako neopaženo. OHR ih bilježi sve. Raskrinkava i nulira. Slijedi pregled Dodikovih tvrdnji i OHR-ovih odgovora na njih.

Objavljeno u Political Attractions

U njemačkom gradu Mainzu sinoć je održana svečana tribina povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, na kojoj se prisutnima obratio i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović.

Objavljeno u Political Attractions