Članak je filtriran: Srijeda, 24 Novembar 2021

 Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović i predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić održali su danas press konferenciju ispred Ambasade Rusije u Sarajevu.

Objavljeno u XAttraction
Srijeda, 24 Novembar 2021 11:21

Lansiran probni sistem za skretanje asteroida

NASA je u okviru probe planetarnog sistema odbrane uspješno lansirala svemirski brod čiji je zadatak da udari u asteroid i skrene ga sa putanje koja potencijalno može da dovede do sudara sa Zemljom.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 24 Novembar 2021 11:11

Vučić: Što ćute na Kurtija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će po povratku iz Rusije uputiti pismo svim šefovima država i vlada u kojem će zatražiti objašnjene i odgovor na pitanje - kako je moguće da Aljbin Kurti govori o ujedinjenju Kosova i Albanije, a da na to svi u Evropi ćute i da li bi, na slične izjave iz Srbije, takođe ćutali.

Objavljeno u News Attractions

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je "zapaljivu retoriku" člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. On je ovo kazao na konferenciji za medije u Briselu nakon sastanka s premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Objavljeno u News Attractions

Kome je šta silom oteto. Šta želi, a šta ne želi RS? Da li BiH treba referendum koji bi međunarodna zajednica organizovala? Kako se Aprilski paket već primjenjuje? Kakvu igru igra MZ? Da li tajno dijeli državnu imovinu BiH? Je li Dodik založio državnu imovinu za kredit? Zašto Evropa u ladicu stavlja presude evropskih sudova, Haga i Ustavnog suda BiH? Kako jednim pogrešnim korakom RS može izgubiti sve? Zašto bh. diplomatija bojkotuje Evropu i Ameriku?

Objavljeno u Political Attractions

Ukrajina je održala vježbe zračnih snaga, uključujući vježbu zračnih napada, na poligonima za obuku na jugu zemlje, saopćilo je u utorak ministarstvo odbrane.

Objavljeno u News Attractions

Prijetnja teritorijalnom integritetu BiH ne ugrožava samo mir u ovoj zemlji, već i u cijelom regionu, izjavio je sinoć u raspravi u Evropskom parlamentu (EP) Mihael Galer, poslanik njemačkih hrišćanskih demokrata.

Objavljeno u Political Attractions

Tonino Picula, izvjestilac Evropskog parlamenta za preporuke o Zapadnom Balkanu istakao je u obraćanju u Evropskom parlamentu da je duboka politička kriza u Bosni i Hercegovini dodatno zaoštrena sve provokativnijim i separatističkim potezima Milorada Dodika.

Objavljeno u Political Attractions

U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Novo Sarajevo sinoć je u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održana tribina pod nazivom „Jedna si jedina“, na kojoj se prisutnima, između ostalih, obratio i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

Objavljeno u Political Attractions