Članak je filtriran: Utorak, 09 Novembar 2021

Svjedočenje o ovom danu zapisao je za Vijesti.ba dugogodišnji novinar i urednik Alija Behram. Behramov tekst i autentični tonski zapis javljanja za Radio BiH 9.novembra 1993 prenosimo u nastavku.

Objavljeno u News Attractions

Urednik londonskog lista Financial Times za Evropu Tony Barber u novoj analizi dotakao se aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini te je poručio kako su SAD i Evropa saučesnici u sumornoj politici etničkih podjela u BiH.

Objavljeno u Political Attractions

Profesorica na Univerzitetu Kolumbija i stručnjakinja za situaciju u Bosni i Hercegovini smatra da bi sankcijama trebali izolovati Milorada Dodika

Objavljeno u Political Attractions

Ili, ipak, mir nema alternativu čak i onda kada se nekim drugim sredstvima ostvaruju ratni ciljevi zasnovani na presuđenom genocidu i nekoliko udruženih zločinačkih poduhvata. Ah, da, te presude se ne priznaju na teritoriji Republike Srpske, zahvaljujući Ukazu Željke Cvijanović koja je uvijek dobrodošla u Washington. Jer, reći će Matthwe Palmer u intervjuu za N1 televiziju, "protuotrov za govor mržnje, protuotrov za negiranje genocida nije to proglašavati nezakonitim“.

Objavljeno u Political Attractions

Šef predstavništva bh. entiteta Republika Srpska u SAD-u Obrad Кesić ocijenio je da rezolucija, koju pripremaju srpski lobisti, pokazuje da se u američkom Кongresu u velikoj mjeri mijenjaju stvari u korist Srbije i Republike Srpske.

Objavljeno u Political Attractions
Utorak, 09 Novembar 2021 10:36

Političar održao govor iz morskog plićaka

Ministar vanjskih poslova Tuvalua je, u video poruci koja će se prikazati na klimatskoj konferenciji Ujedinjenih naroda u Glasgowu, održao govor stojeći do koljena u moru da bi tako ukazao na gorući problem - njegova pacifička otočna država na prvoj je liniji ugroženih klimatskim promjenama.

Objavljeno u Atrakcije

Istraživanje je pokrenuo sam Facebook prije nekoliko godina, kako bi otkrio koliko korištenje njegovih aplikacija šteti zdravlju i ponašanju korisnika, te kako bi utvrdio što treba napraviti kako bi se eventualne negativne posljedice ispravile.

Objavljeno u News Attractions
Utorak, 09 Novembar 2021 10:09

"Digitalni blizanac Zemlje"

Europska svemirska agencija radi na modelu digitalnog blizanca Zemlje, koji bi čovječanstvu mogao pomoći u donošenju odluka koje uzrokuju manju štetu po jedini planet kojeg imamo.

Objavljeno u XAttraction

Kanađanin iz mjesta Nelson u provinciji Britanska Kolumbija koji je suočen s problemima sa disanjem prvi je pacijent u svijetu od "klimatske promjene", jer ljekari smatraju da su vreli talasi i loš kvalitet vazduha uzrok njegovom stanju.

Objavljeno u Atrakcije