Članak je filtriran: Ponedjeljak, 12 Juli 2021

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) osudio je rasističke ispade usmjerene protiv igrača engleske reprezentacije nakon njenog poraza u finalu europskog nogometnog prvenstva u nedjelju u utakmici protiv Italije na Vembleju (Wembley).

Objavljeno u Political Attractions

Novak Đoković je osvojio svoju 20. Grand Slam titulu i šestu na Wimbledonu čime je ušao u anale tenisa i oborio neke vječne rekorde.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 12 Juli 2021 09:42

Traže Janšino odstupanje

Slovenska opozicija smatra da je referendum na kojem su birači u nedjelju uvjerljivo odbacili kontroverznu izmjenu zakona o vodama izraz velikog nepovjerenja javnosti prema vladi koja bi zato morala dati ostavku.

Objavljeno u Political Attractions

Na vrhu ljestvice najnegativnije ocijenjenih hrvatskih političara nalazi se premijer Andrej Plenković, a u top tri je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela Promocija plus.

Objavljeno u Political Attractions

Igrica za mobilne telefone koja omogućava korisnicima da "sude" poznatim istorijskim ličnostima izazvala je ozbiljno nezadovoljstvo jevrejskih grupa u Australiji, posebno zbog činjenice da se u njoj nalazi lik Adolfa Hitlera.

Objavljeno u XAttraction

Najmanje 38 osoba je stradalo od udara gromova u dvije indijske države u prethodna 24 sata, saopštili su danas zvaničnici.

Objavljeno u XAttraction

Richard Branson u nedjelju je ponio titulu prvog milijardera koji je poletio u svemir letjelicom koju je razvila njegova vlastita tvrtka, pretekavši tako najbogatijeg čovjeka na svijetu Jeffa Bezosa koji taj put tek treba ostvariti 20. srpnja.

Objavljeno u News Attractions
Ponedjeljak, 12 Juli 2021 08:39

Je li Didier Raoult promijenio stranu?

 Internetom je eksplodirala vijest kako je francuski profesor Didier Raoult, svima poznat po liječenju hidroksiklorokinom, promijenio mišljenje o cijepljenju, te stao na “drugu stranu”, piše Logicno.com u autorskom tekstu.

Objavljeno u News Attractions

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić napisao je na Twitteru kako premijerka Srbije Ana Brnabić "laže" kada je rekla kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće doći u Srebrenicu sve dok se ne privedu pravdi svi koji su napali Vučića kada je posjetio Srebrenicu i Potočare.

Objavljeno u Political Attractions