Članak je filtriran: Petak, 16 Juli 2021

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u petak da se pedeset posto ljudi nije vakcinisalo i iz nekog razloga neće, ocijenivši da pritisak prema pola populacije nije politički inteligentan.

Objavljeno u Political Attractions

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić 20. jula preuzet će dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva, a tokom osmomjesečnog mandata na toj poziciji kaže da će biti mnogo posla te da će biti potrebno sazivati redovne sjednice.

Objavljeno u Political Attractions

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje, čini se, prikazuju uvelike najavljivani drugi po redu ruski borbeni zrakoplov pete generacije lake do srednje kategorije. Ili barem njegovu maketu u punoj veličini. Prethodne najave ukazivale su na to da bi službeno mogao biti prikazan javnosti na zračnom sajmu MAKS 2021, koji bi se trebao održati idući tjedan na međunarodnom aerodromu Žukovski pored Moskve.

Objavljeno u Atrakcije

Prošle su godine brojni znanstvenici diljem svijeta bili fokusirani na pronalazak lijeka ili cjepiva protiv SARS-CoV-2 virusa koji je uzrokovao pandemiju. Kad su cjepiva napravljena i dokazala svoju učinkovitost, znanstvenici su se okrenuli drugom velikom pitanju - kako spriječiti da se takva pandemija ponovi u budućnosti?

Objavljeno u Covid Attractions

Kineski film "Chinese Doctors" najgledanije je ostvarenje u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta prethodne nedjelje.

Objavljeno u Covid Attractions

Hrvatska vlada definitivno uvodi obveznu imunizaciju za sektor zdravstva, obrazovanja i socijalno staranje.

Objavljeno u Radnički MS

Već sada mnogi gradovi priobalnog područja Sjedinjenih Država imaju problema sa poplavama koje nastaju zbog visoke plime, ali stručnjaci NASA-e predviđaju da će od sredine 2030-ih imati još veće probleme zbog porasta nivoa mora, ali i zbog Mjesečevog ciklusa.

Objavljeno u News Attractions

Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić primijetio je koliko dodatnih cjepiva protiv COVID-19 ima u Sjedinjenim Državama. Pa je, uviđajući potrebu u svojoj domovini, pokušao poslati što je više vakcina nazad u Bosnu i Hercegovinu, objavio je Yahoo Sport.

Objavljeno u News Attractions

Epidemiolozi u Australiji upozoravaju na nove prodornije infekcije koronavirusom i da je sve veći broj potpuno vakcinisanih osoba koje su zaražene delta varijantom.

Objavljeno u News Attractions