Članak je filtriran: Ponedjeljak, 19 Juli 2021

Grupa političara iz Velike Britanije, Evrope i drugih zemalja svijeta poziva na "globalni zeleni dogovor" kako bi se odgovorilo na klimatsku krizu te kako bi se obnovio prirodni svijet tokom oporavka od pandemije, piše britanski Guardian.

Objavljeno u Political Attractions

Burne su reakcije nakon izjave ministra unutarnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina kako je zadatak ove generacije političara, stvaranje srpskog svijeta. Spornome skupu nazočio i Aleksandar Vučić. Iz Bosne i Hercegovine poziv Vučiću da se ogradi od ovih izjava, u suprotnom se sve može protumačiti kao službena politika Republike Srbije, objavila je N1 BiH.

Objavljeno u Political Attractions

Ni ovog, kao ni prethodnog puta ministar Vulin nije objasnio koji je interes prikazivanja ovakvog sadržaja javnosti

Objavljeno u Political Attractions

Autori "Simpsonovih" su, kako stvari stoje, ponovo bili na visini zadatka. Naime, kako pišu svjetski mediji, oni su ovog puta navodno predvidjeli put milijardera Ričarda Brensona u svemir, koje se desilo 11. jula.

Objavljeno u News Attractions

Francuski dizajner Tijeri Gogen svojim posljednjim konceptom, luksuznim vozom napravljenim po mjeri jednog srećnog i vrlo bogatog vlasnika, planira da iskustvo putovanja željeznicom podigne na potpuno novi nivo.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 19 Juli 2021 09:35

Ploča Ramonesa ide u svemir

CJ Ramon je nedavno objavio instagram video u kome je izjavio da će prva ploča grupe "Ramones" biti poslata u svemir.

Objavljeno u News Attractions