Članak je filtriran: Srijeda, 15 Septembar 2021

Advokat Senad Pećanin kazao je kako ga je "zaledila" rečenica visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta koju je izjavio na jednoj tribini u Njemačkoj u kojoj je rekao da je njegov cilj očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Pećanin smatra kako je ta izjava, za koju kaže da je prošla ispod radara, veoma zlokobna, te da treba zabrinuti lidere i građane BiH.

Objavljeno u News Attractions

Bolničko osoblje, vozači hitnih pomoći, zaposlenici domova za stare i nemoćne, privatni liječnici, vatrogasci i oni koji se brinu za najstarije u svojim domovima - ukupno 2,7 milijuna ljudi - moraju imati potvrdu da su primili barem jednu dozu cjepiva. U suprotnom im prijeti suspenzija bez plaće.

Objavljeno u Covid Attractions
Srijeda, 15 Septembar 2021 09:00

Kolač od marcipana sa likom Angele Merkel

Proizvođač marcipana iz Bavarske osmislio je poseban kolač sa likom njemačke kancelarke Angele Merkel povodom njenog predstojećeg povlačenja nakon 16 godina na toj funkciji.

Objavljeno u Political Attractions

Na društvenim mrežama širi se objava nekadašnje hrvatske ministarke odbrane Željke Antunović, koja je objasnila zašto se vakcinisala protiv virusa korona, iako ne zna šta ona sadrži i poručila da takođe ne zna ni šta se nalazi u kroasanima, bureku ili ćevapima.

Objavljeno u Political Attractions
Srijeda, 15 Septembar 2021 08:41

Borrell: Rusija nas želi podijeliti

Rusija želi podijeliti Evropsku uniju pregovaranjem samo s određenim članicama, na što treba odgovoriti jedinstvom, istaknuo je šef evropske diplomatije Josep Borrell na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta.

Objavljeno u Political Attractions

Najviši američki general tajno je dva puta nazvao svoga kineskog kolegu u posljednjim mjesecima mandata Donalda Trumpa, zbog zabrinutosti da bi američki predsjednik mogao potaknuti rat s Kinom jer je na vidiku bio njegov potencijalni gubitak izbora, prema novinskom izvještaju u utorak.

Objavljeno u Political Attractions

Ruski predsjednik Vladimir Putin opisao je samoizolaciju u kojoj se nalazi nakon "cjelodnevnog" izlaganja kontakta koji je bio zaražen koronavirusom kao "test" za rusku vakcinu Sputnjik V protiv virusa.

Objavljeno u News Attractions