Članak je filtriran: Petak, 17 Septembar 2021

U Italiji će svi radnici morati obavezno postaviti "zeleni pasoš" Covid - dokaz o vakcinaciji, negativan test ili dokument za oporavak od virusa.

Objavljeno u News Attractions

Albanska skupština izglasala je danas vladu u kojoj dominiraju žene. Od ukupno 140 poslanika, poslije 20-satne rasprave, 77 ih je podržalo novu vladu i program premijere Edije Rame, dok je njih 53 bilo protiv.

Objavljeno u Political Attractions

Advokat za cyber sigurnost Michael Sussmann, poznat po angažiranju u predsjedničkoj kampanji Hillary Clinton 2016. godine, optužen je jer je navodno lagao Federalni istražni biro (FBI) tokom istrage specijalnog savjetnika SAD-a Johna Durhama o vezama između Rusije i izbornog štaba bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa.

Objavljeno u Political Attractions

Svi zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji morat će se vakcinisati protiv COVID-19, a negativan test na korona virus više im neće biti dovoljan za dolazak na posao, kao za ostale nevakcinisane građane, odlučila je Vlada.

Objavljeno u Political Attractions

Američki državni sekretar Antony Blinken je izjavio da je Francuska “vitalni partner SAD-a u Indo-pacifičkoj regiji”.

Objavljeno u Political Attractions

Venecija će uvesti nadzorne kamere i mobilne aplikacije za prikupljanje podataka o tome koliko turista stiže u grad, a bit će uvedena i dodatna pravila.

Objavljeno u Atrakcije