Članak je filtriran: Četvrtak, 02 Septembar 2021

Bio je ovo zadnji pripadnik grupe drveća koja je nekad rasla u ovom dijelu pustinje. Njegovo korijenje uspjelo je doseći izvor vode udaljen 36 metara...

Objavljeno u XAttraction

Iako su crvenim tepihom Venecijanskog festivala prošle mnoge svjetske glumice, za oko je posebno zapala Milena Smit, koja glumi u novom Almodovarovom filmu "Paralelne majke" zbog naizgled jednostavne crno-bijele haljine sa prorezima, kroz koje se nazirala istetovirana koža.

Objavljeno u XAttraction
Četvrtak, 02 Septembar 2021 09:58

Obnovljen luster iz rimskog perioda

Arheolozi su obnovili jedini do sada pronađeni rimski luster koji je korišćen za raskošne bankete prije dvije hiljade godina.

Objavljeno u News Attractions

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio proglasio je u srijedu navečer izvanredno stanje zbog, kako je rekao, "povijesnog vremenskog događaja" s rekordnom kišom u cijelom gradu koja je izazvala poplave i opasne uvjete na cestama.

Objavljeno u News Attractions
Četvrtak, 02 Septembar 2021 09:51

U SAD bačeno 15 milijuna doza cjepiva

Najmanje je 15 milijuna doza cjepiva za covid-19 bačeno u Sjedinjenim Državama od 1. ožujka, objavio je u srijedu američki medij NBC, prenoseći informaciju američkih zdravstvenih vlasti.

Objavljeno u Covid Attractions

Joe Biden ponovo je obećao ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će mu pomoći u rješavanju problema s Rusijom, ali nije spomenuo veoma osjetljivo pitanje NATO-a kojega bi Ukrajina htjela biti članica.

Objavljeno u Political Attractions

Najviši dužnosnici Pentagona rekli su da će "izvući pouku" iz rata u Afganistanu, priznajući da osjećaju "bol i bijes" pošto su predali zemlju talibanima koji su im dvadeset godina bili neprijatelji.

Objavljeno u Political Attractions
Četvrtak, 02 Septembar 2021 09:43

Borrell traži europske snage za brzu reakciju

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell izjavio je u četvrtak da situacija u Afganistanu pokazuje da EU mora imati zajedničke obrambene snage i da može poslužiti kao katalizator za stvaranje europskih snaga sposobnih brzo reagirati.

Objavljeno u Political Attractions

Svjetska zdravstvena organizacija otvorila je ‘novo središte’ u Berlinu koje ima za cilj pomoći u pripremama svijeta za bolju prevenciju budućih pandemija.

Objavljeno u News Attractions