Članak je filtriran: Utorak, 21 Septembar 2021

Lijevi bek Čelzija Markos Alonso (Marcos) prestao je klečati prije utakmica u znak podrške pokretu "Životi crnaca jednako su važni", smatrajući da je takav način izražavanja izgubio svoju snagu.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel ocijenio je u ponedjeljak kao nedostatak lojalnosti i transparentnosti Sjedinjenih Američkih Država prema krizi o raskidu ugovora o australskoj narudžbini francuskih podmornica u sklopu novog strateškog partnerstva SAD-a, Velike Britanije i Australije.

Objavljeno u Political Attractions
Utorak, 21 Septembar 2021 08:36

Trudeau treći premijerski mandat

Iduću kanadsku vladu sastavit će Liberalna stranka Justina Trudeaua kojem će to biti treći premijerski mandat nakon teške kampanje, objavili su kanadski mediji.

Objavljeno u Political Attractions

Evropske prijestolnice slavile su u junu posjetu američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena, koji je u Parizu zbijao šale na francuskom, pozirao za selfije s mladima i naširoko pričao o obnovi transatlantskih odnosa.

Objavljeno u Political Attractions

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u New Yorku da je za Hrvatsku najvažnije pitanje biti što će biti s Evropskom unijom u idućih 10 godina i da uspjeh hrvatskog članstva u njoj mjeri samo izvlačenjem novca iz evropskih fondova, prenosi Hina.

Objavljeno u Political Attractions
Utorak, 21 Septembar 2021 08:21

Godišnjica rođenja Milana Mladenovića

Na današnji dan, 1958. godine, u Zagrebu je rođen Milan Mladenović, kultni rock muzičar čije je stvaralaštvo s grupom "Ekatarina Velika" (EKV) obilježilo drugu polovinu '80 -tih godina u bivšoj Jugoslaviji.

Objavljeno u News Attractions
Utorak, 21 Septembar 2021 00:21

Lyon ograničava brzinu na 30 km/h

Francuski grad Lyon planira u proljeće smanjiti ograničenja brzine kretanja sa 50 na 30 kilometara na sat, potvrdio je u utorak za televizijski kanal France 3 gradonačelnik Gregory Doucet.

Objavljeno u News Attractions

Ljudi najviše slušaju osobe koje im govore ono što i sami misle ili ono u šta već vjeruju, a ignorišu one koji im govore stvari koje ne žele čuti, pokazuje istraživanje oxfordskih naučnika.

Objavljeno u News Attractions