Članak je filtriran: Ponedjeljak, 17 Januar 2022

Hanson Robotics iz Hongkonga, proizvođači senzacionalnog humanoidnog robota Sophia, najavili su planove za masovnu proizvodnju robota do kraja 2021. godine za upotrebu u više sektora u pandemijskoj ekonomiji.

Objavljeno u Radnički MS

Sasvim nam je normalno da su pasta za zube i majoneza u tubi, zar ne? Praktično je, higijenski i lako za dozirati. Shvatili su to i Skandinavci (naravno) pa nastavili pakirati u tube i ostalu hranu. Ovako pakirana hrana nije rijetkost u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj i drugim zemljama, no nekako se najviše asocira sa Švedskom pa ćemo se i mi referirati na nju kao primjer.

Objavljeno u XAttraction

Francuski dizajner Tijeri Gogen svojim posljednjim konceptom, luksuznim vozom napravljenim po mjeri jednog srećnog i vrlo bogatog vlasnika, planira da iskustvo putovanja željeznicom podigne na potpuno novi nivo.

Objavljeno u XAttraction
Ponedjeljak, 17 Januar 2022 09:44

Lebdeća pizza iz svemirske radinosti

Kako izgleda uobičajena proslava rođendana? Torta, kolači, pizze, baloni... A kako izgleda proslava u svemiru?

Objavljeno u XAttraction

Tijekom proteklih nekoliko godina ostvaren je veliki napredak u svemirskoj tehnologiji.

Objavljeno u XAttraction

Kako će ljudi izgledati u dalekoj budućnosti obično razbuktava maštu pisaca naučne fantastike, ali se uglavnom bave karakteristikama kao što je visina, veličina mozga ili boja kože. Međutim, suptilne promjene u našoj anatomiji danas pokazuju koliko evolucija može biti nepredvidiva, piše Scince alert.

Objavljeno u News Attractions