Članak je filtriran: Ponedjeljak, 23 Maj 2022

Ovisno o plimi i oseci, Serpent D’Océan iz zraka izgleda gotovo nestvarno, kao da se diže iz oceanskih voda ili plitkih valova stvarajući gotovo filmski prizor.

Objavljeno u XAttraction

Kočevje se smatra slovenskom „prijestolnicom prirode“. Sam grad se nalazi u srcu netaknutog šumskog područja, dok se u širem području nalazi prašuma bukve Krokar pod zaštitom UNESCO-a. To je sjajno područje za avanturiste koji mogu istražiti „čistu“ prirodu - a možda čak i uočiti neke medvjede.

Objavljeno u Atrakcije

Govoreći u Tokiju drugog dana posjeta Japanu, Biden je rekao da je odgovornost SAD-a za zaštitu otoka, koji Kina smatra odmetnutom pokrajinom, “još jača” nakon ruske invazije na Ukrajinu, u jednom od najsnažnijih izjave podrške Tajvanu posljednjih desetljeća, piše Guardian.

Objavljeno u Political Attractions

Carl Bildt, bivši premijer i ministar vanjskih poslova Švedske te bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, u kolumni za Politico je analizirao na koji način EU treba pomoći Ukrajini i ukrajinskom pravosuđu da uspješno izvede pred lice pravde odgovorne za ratne zločine, uključujući vojni i politički vrh Rusije odgovoran za invaziju na tu zemju. U nastavku prenosimo njegovu kolumnu u cjelosti, bez izmjena.

Objavljeno u Political Attractions

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden izjavio je u Tokiju da će predstaviti Indo-pacifički ekonomski okvir, za kojeg je kazao da će biti koristan za cijelu regiju.

Objavljeno u Political Attractions

Vlasti Belgije uvele su obaveznu 21-dnevnu izolaciju za osobe kod kojih je dijagnosticirano oboljenje majmunske boginje (monkeypox).

Objavljeno u News Attractions