Članak je filtriran: Četvrtak, 21 Juli 2022

Rusija će razmotriti zahtjev Mađarske da kupuje više ruskog plina, rekao je danas ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka s mađarskim kolegom u Moskvi, prenosi RIA.

Objavljeno u Political Attractions

"Ukrajina kao država bi mogla nestati s mape kao rezultat razvoja događaja“, objavio je zamjenik predsjednika Savjeta sigurnosti Rusije Dimitri Medvedev na svom Telegram kanalu, javlja TASS.

Objavljeno u News Attractions

Predsjednik Zoran Milanović dodijelio je počasne činove i uručio odlikovanja hrvatskim braniteljima. Počasni čin brigadnog generala dobila su sedmorica časnika Hrvatske vojske, a odlikovana su 22 hrvatska branitelja i jedna postrojba Oružanih snaga. Među odlikovanima je i Đuro Matuzović, general-bojnik i optuženik za ratne zločine u Orašju.

Objavljeno u Political Attractions

List South China Morning Post izvijestio je, pozivajući se na visoke izvore u Pekingu, da su njemački kancelar Olaf Scholz, francuski predsjednik Emmanuel Macron i premijeri Italije i Španjolske, Mario Draghi i Pedro Sanchez, bili pozvani u Peking na razgovore, ali su odbili odazvati se na poziv. Peking nije službeno potvrdio da se ovo dogodilo, dok su europske prijestolnice odbile komentirati navodno odbijanje poziva.

Objavljeno u Political Attractions

Američka agencija za svemirski razvoj (SDA) objavila je da je dodijelila više od 1.3 milijarde dolara u dva prototipa ugovora za slanje 28 malih satelita u nisku Zemljinu orbitu, izvještava The War Zone.

Objavljeno u News Attractions