Članak je filtriran: Utorak, 20 Septembar 2022

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman sudjelovao je u ponedjeljak na sastanku o održivosti, suradnji i miru pod okriljem Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u New Yorku gdje je bilo riječi o aktualnim vanjskopolitičkim temama poput ruske invazije na Ukrajinu, saopćio je MVEP RH.

Objavljeno u Political Attractions

Stomatolog multimilioner u Francuskoj je u zatvoru zbog namjernog sakaćenja pacijenata iz naselja u Marseju u kojem žive građani s nižim prihodima, u kombinaciji zarade u kojoj je obavio hiljade nepotrebnih zahvata.

Objavljeno u News Attractions

Mnogo toga je zabilježeno, otkriveno i presuđeno. Ipak, čini se da novi dijelovi višegodišnje opsade glavnog grada Bosne i Hercegovine tek trebaju biti ispričani. Ova tema uvijek je posebno osjetljiva, jer u Bosni i Hercegovini gotovo uvijek postoje najmanje dva tumačenja istine. Tako je historiju na sto, uz brojne društvene polemike, izvukao nedavno prikazani film na AJB DOC Film Festivalu Al Jazeere Balkans naslova “Sarajevo safari”. Film je izazivao reakcije i sedmicama prije, a nakon premijernog prikazivanja bura se ne stišava.

Objavljeno u Political Attractions

Sanjanka Safija Haskić, koja već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, zaljubljenik je u narodnu tradiciju i baštinu, pa je u rodnom gradu oformila pravi mali muzej s brojnim artefaktima i predmetima koje su koristili naši preci u svakodnevnom životu.

Objavljeno u Atrakcije
Utorak, 20 Septembar 2022 00:00

Svjetska prijestonica divovskih talasa

Kada je prije devet godina havajski surfer Garrett McNamara oborio vlastiti - i tadašnji svjetski rekord zajahavši talas od gotovo 24 metra u Nazareu, portugalski gradić je od mirnog ribarskog gradića postao surferska meka, poznat po nekim od najvećih talasa na svijetu.

Objavljeno u Atrakcije