Članak je filtriran: Subota, 21 Januar 2023

Istorijska kruna svetog Edwarda, koja je bila središnji dio krunidbe monarha u Engleskoj više od 350 godina, uklonjena je iz Londonskog tornja kako bi se modificirala za krunidbu kralja Charlesa III. u maju naredne godine, saopćila je Buckinghamska palata.

Objavljeno u Political Attractions

Više od 100 novih nacrta otkrivenih u i oko peruanske drevne ravnice Nazca i okolnih područja moglo bi na vidjelo iznijeti nove informacije o tajanstvenim pretkolumbijskim umjetninama koje su desetljećima intrigirale naučnike i posjetitelje.

Objavljeno u News Attractions

Princeza Anne (72) bila je najvrijednija članica britanske kraljevske porodice 2022 godine, imala je 214 angažmana, uključujući putovanja u SAD i Falklandske otoke.

Objavljeno u Political Attractions

Finska premijerka Sanna Marin nedavno je bila izložena kritikama nakon što su u javnost dospjele njene snimke “partijanja”. Čini se da većina ljudi, naročito onih mlađe generacije, nema nikakav problem s ponašanjem Sanne Marin. Na društvenim je mrežama dobila mnogo podrške, dok prigovori dolaze većinom s konzervativne strane društva.

Objavljeno u Political Attractions

Na ostrvu Kapri, na inicijativu dvadesetrogodišnjeg Simonea Akampore, opštinske vlasti Anakaprija su na dijelu sa koga se pruža predivan pogled, nazvanim Vidik sanjara, postavili tablu na kojoj stoji: „Romantična zona, ljubljenje obavezno“.

Objavljeno u Atrakcije

Kada pomislimo na sređene restorane s Michelinovim zvjezdicama, prva asocijacija obično nema nikakve veze s nogometnim stadionima, ali kada je u pitanju restoran Geranium, to je neizbježno jer se on nalazi baš u sklopu jednog stadiona.

Objavljeno u Atrakcije

Australski naučnici nedavno su došli do dokaza da ljudski rod prolazi kroz tzv "mikroevoluciju" koja se događa kod ljudi upravo sada I to mnogo brze nego inače.

Objavljeno u Atrakcije

U njemačkom Minhenu, daleko od obala mora, Eisbach, pritoka rijeke Isar, okuplja turiste i surfere iz cijelog svijeta.

Objavljeno u Atrakcije

Bio je ovo zadnji pripadnik grupe drveća koja je nekad rasla u ovom dijelu pustinje. Njegovo korijenje uspjelo je doseći izvor vode udaljen 36 metara...

Objavljeno u XAttraction
Subota, 21 Januar 2023 00:00

Svjetska prijestonica divovskih talasa

Kada je prije devet godina havajski surfer Garrett McNamara oborio vlastiti - i tadašnji svjetski rekord zajahavši talas od gotovo 24 metra u Nazareu, portugalski gradić je od mirnog ribarskog gradića postao surferska meka, poznat po nekim od najvećih talasa na svijetu.

Objavljeno u Atrakcije