Atrakcija A.J.

Atrakcija A.J.

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman sudjelovao je u ponedjeljak na sastanku o održivosti, suradnji i miru pod okriljem Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u New Yorku gdje je bilo riječi o aktualnim vanjskopolitičkim temama poput ruske invazije na Ukrajinu, saopćio je MVEP RH.

Gibraltar je bio poznat kao „jedno od najbolje branjenih mjesta na svijetu“ a „Stijenu“ danas razgledavaju brojni turisti.

Topljenje permafrosta zbog globalnog zatopljenja ne bi moglo dovesti samo do oslobađanja plina metana u atmosferu, već bi moglo dovesti i do buđenja prastarih virusa i bakterija, upozoravaju ruski dužnosnici.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila je da istražuje smrt gotovo 100 ljudi koji su podlegli još nepoznatoj bolesti u Fangaku u Južnom Sudanu.

Direktor "Tesle" Elon Musk je ličnost godine u izboru američkog magazina "Time".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima nakon što su iz Brisela stigle dobre vijesti o otvaranju četiri nova poglavlja.

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj čestitali su Srbiji na otvaranju klastera četiri u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom.

Da je zavisilo od nas, Srbija bi bila u Evropskoj uniji juče, poručio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, nakon Međuvladine konferencije o pristupanju Srbije EU u Briselu, na kojoj je Srbija je otvorila klaster četiri koji se odnosi na Zelenu agendu i održivu povezanost.