A.J

A.J

Parazitizam u društvu ne ide brzo, ali se bolje organizira. To rade svi u prirodi kojima to uspije, ako mogu živjeti na račun drugog, to i učine, rekao je znanstvenik Miroslav Radman u emisiji "Nedjeljom u 2".

“Da li ste umorni? Teskobni zbog epidemije, rastrgnuti između zdravstvenih i ekonomskih imperativa, Francuzi su ušli u septembar sa osećanjem umora koje je skoro opšte”, najavljuje na naslovnoj strani pariski dnevnik Libération.

Iako ni epidemiji, ni ekonomskim posljedicama još ne možemo naslutiti kraj, možemo procijeniti efekte dosadašnjeg zaduživanja.

Sve sankcije UN protiv Irana su obnovljene, a embargo na konvencionalno oružje protiv Teherana neće isteći sredinom oktobra, saopćila je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će idući tjedan nominirati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD-a naslijediti preminulu Ruth Bader Ginsburg.

Otkazi, smanjene plate, otežan rad, drastičan pad prometa i tiha poskupljenja – tako se, ekonomskim rječnikom, može sumirati pola godine od proglašenja pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Prema procjenama svjetskih finansijskih institucija, pad BDP-a u BiH ove godine biće između tri i pet posto.

Kriza između Turske i Grčke je na dnevnom redu evropskog sastanka na vrhu 24. i 25. septembra u Briselu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel tvrdi da je pandemija koronavirusa istaknula potrebu za ogromnim ulaganjima u školsku tehnologiju širom zemlje.