A.J

A.J

Uskoro će biti objavljen prvi broj BookAttraction magazina u izdanju agencije Atrakcija.

Za četiri dana koliko traje sjednica Skupštine Srbije o rebalansu budžeta vidjeli smo apsolutno sve: vrijeđanje, incidente na ivici fizičkog obračuna, seksističke izjave, ali i poziv da predsjednik Srbije dobije doživotni mandat. Da, dobro ste pročitali.

Muzej novog vala otvorio je u petak svoja vrata, uz veliki broj posjetitelja, među kojima su oni mlađi mogli doznati što su Zagrepčani slušali i čitali tijekom 1980-ih, dok su se oni stariji podsjetili kulturno bogatog desetljeća u kojem su odrastali.

Jedan od najviših američkih vojnih zapovjednika, koji nadzire američki program nuklearnog naoružanja pozvao je SAD da dramatično unaprijedi svoje obrambene sposobnosti pritom upozorivši da Kina razvija nuklearno oružje brže od SAD-a te dodao: "Ono veliko tek dolazi".

Schmidtove rasističke izmjene izbornog zakone uredno je ispratio kandidatski status za BiH. Da se nešto loše sprema mogli smo znati kad se za riječ prvi javio predsjednik Slovenije Borut Pahor: „Sljedeće sedmice BiH dobija kandidatski status“, rekao je to čovjek koji je duboko uvezan u mnoge sumnjive igre oko BiH. Sjetimo se „non-papera“ od prije samo godinu i po.

Na ulici u izbjegličkom kampu Nusseirat, u središnjem pojasu Gaze, djeca uče breakdance pokrete koje su neki lokalni stanovnici nekada osuđivali kao nemoralne, a sada se smatraju načinom da se pomogne mladima da se izbore sa godinama rata i traumama.

Ruski vojni pukovnik Roman Malik pronađen je mrtav zbog zasad nerazjašnjenih uzroka. Najnovija je to slučaj u nizu sumnjivih smrti istaknutih Rusa od početka rata u Ukrajini.

Sljedeća pandemija možda neće doći od šišmiša ili ptica, već od tvari u ledu koji se topi, prema novim podacima.