A.J

A.J

Redovna sesija Kruga 99 u online formatu održaće se u nedjelju, 23. januara 2022. godine sa početkom u 11:00 sati, a press konferencija u 10.00 sati, na temu:

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams saopćio je da će danas dobiti prvu platu na tom poslu i to ne u dolarima, već u kriptovalutama Bitcoin i Ethereum.

S obzirom na pandemiju covida-19 i činjenicu da Sjedinjene Države i Rusija razmjenjuju prijetnje preko Ukrajine, objava od četvrtka da se kazaljke na Satu Sudnjeg dana neće pomicati ove godine mogla bi se smatrati znakom nade.

Još otkako je Ured za kontrolu inostrane imovine (OFAC) američkog Ministarstva finansija uveo sankcije članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, kao i banjalučkoj Alternativnoj televiziji (ATV), nejasno je na koji način bi te mjere mogle djelovati.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg naglasio je jedinstvo odbrambenog saveza suočenog sa mogućom ruskom agresijom na Ukrajinu, prenosi agencija Hina pozivajući se na dpa.

Kreatori koji to žele moći će uskoro uvesti pretplatu za pristup određenom dijelu sadržaja po cijeni od 0,99 do 9,99 dolara.

Na društvenim mrežama su reagovali Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica i Ćamil Duraković, bivši načelnik općine Srebrenica

Producent Beatlesa George Martin potpisao je ugovor s legendarnim rock bendom na njihovim počecima više zbog toga što su bili simpatični nego zbog njihove glazbe, otkrio je jednom, a njegov sin snimku je objavio na Twitteru u srijedu.