A.J

A.J

Hanson Robotics iz Hongkonga, proizvođači senzacionalnog humanoidnog robota Sophia, najavili su planove za masovnu proizvodnju robota do kraja 2021. godine za upotrebu u više sektora u pandemijskoj ekonomiji.

"Svjetski muzej  atrakcija"  uvrstio je prilog emitovan u informativnom programu RTL Hrvatska o tulumu u Covid bolnici u Zagrebu u svoju prvu postavku.
Snimak i prilog emitovani su 22.1.2021. godine

Naučnici novosibirskog naučnog instituta Vektor prvi u svijetu su fotografisali britanski soj koronavirusa koji je dobijen od pacijenta u decembru 2020. godine, saopštila je ruska služba za fitosanitarni nadzor Rospotrebnadzor.

Hrvatski ugostitelji razmišljaju da se povedu primjerom talijanskih kolega i prosvjedno otvore kafiće unatoč propisanim odlukama Stožera.

Šta može tim stručnjaka WHO-a otkriti o porijeklu koronavirusa ako Kina i dalje bude blokirala? Jedan stariji dokumentarac pokazuje kako kineski znanstvenici nemarno eksperimentiraju sa zaraznim šišmišima.

Kad se 2017. godine pojavio QAnon, dizajner igara Adrian Hon primijetio je njegovu nevjerojatnu sličnost s videoigrama. QAnon nije desničarska teorija zavjere koja se vrti oko lika nazvanog Q. Ovaj navodno visokopozicionirani insajder tvrdi da duboka država - navodna klika koju vode Barack Obama, Hillary Clinton i George Soros, a podržavaju je dekadentne osobe - vodi globalnu mrežu trgovine djecom zbog seksa te kuje ljevičarski državni udar. Samo Donald Trump herojski stoji na njihovu putu.

Jennifer Ellis nikad nije upoznala Bernieja Sandersa, ali uživa u svojih 15 minuta slave zahvaljujući senatoru iz Vermonta koji je svojim odjevnim stilom oteo 'show' na inauguraciji Joea Bidena. Sve do srijede 42-godišnja učiteljica je živjela mirnim životom u vermontskom gradu Essexu.

Dio javnosti javio se u zaštitu sudionika zabave održane u Kliničkoj bolnici Dubrava nakon što su mediji objavili snimku s te zabave a događaj potom osudile medicinske vlasti i strukovna komora.