A.J

A.J

Australski naučnici nedavno su došli do dokaza da ljudski rod prolazi kroz tzv "mikroevoluciju" koja se događa kod ljudi upravo sada I to mnogo brze nego inače.

Princeza Anne (72) bila je najvrijednija članica britanske kraljevske porodice 2022 godine, imala je 214 angažmana, uključujući putovanja u SAD i Falklandske otoke.

Više od 100 novih nacrta otkrivenih u i oko peruanske drevne ravnice Nazca i okolnih područja moglo bi na vidjelo iznijeti nove informacije o tajanstvenim pretkolumbijskim umjetninama koje su desetljećima intrigirale naučnike i posjetitelje.

Finska premijerka Sanna Marin nedavno je bila izložena kritikama nakon što su u javnost dospjele njene snimke “partijanja”. Čini se da većina ljudi, naročito onih mlađe generacije, nema nikakav problem s ponašanjem Sanne Marin. Na društvenim je mrežama dobila mnogo podrške, dok prigovori dolaze većinom s konzervativne strane društva.

U mnoge dijelove američkog grada New Yorka može se osjetiti predbožićna i prednovogodišnja atmosfera, a najraskošnije je ukrašen Dyker Heights, popularni dio gradske četvrti Brooklyn. Mnoge kuće i ulice u Dyker Heightsu ukrašene su mnoštvom svjetlosnih efekata, raznim ukrasima i figurama.

Julia Roberts iskazala je podršku Georgeu Clooneyju na prestižnom odavanju počasti u Kennedy Center odjenuvši haljinu po narudžbi ukrašenu njegovim likom.

Istorijska kruna svetog Edwarda, koja je bila središnji dio krunidbe monarha u Engleskoj više od 350 godina, uklonjena je iz Londonskog tornja kako bi se modificirala za krunidbu kralja Charlesa III. u maju naredne godine, saopćila je Buckinghamska palata.

Uskoro će biti objavljen prvi broj Book Attraction's magazina u izdanju agencije Atrakcija.