A.J

A.J

Dok su se političari u našoj zemlji fokusirali na teme poput NATO puta ili imenovanja novog Savjeta ministara, građani se suočavaju sa stvarnim životnim problemima. Podaci su neumoljivi. Veliki broj građana odjavilo je boravak u Bosni i Hercegovini, posao traže negdje na Zapadu, a domaća statistika i dalje tvrdi kako je broj zaposlenih sve veći, a onih bez posla sve manje.

Muškarac koji je 20. avgusta napao i povrijedio Srbina Dobrivoja Arsića u Viškovu kod Rijeke, zaposlen je u Upravi civilne zaštite pri hrvatskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, objavio je hrvatski portal Index.hr

Ako na predstojećoj sjednici Predsjedništva BiH ne bude završeno imenovanje Zorana Tegeltije za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, to više neće biti saga, nego farsa - poruka je srpskog člana Predsjedništva BiH. Milorad Dodik danas, dva dana prije sjednice, ponavlja da ni redukovani ANP ne može da bude uslov za formiranje vlasti i da je jasno da to neće podržati, objavila je ATV.

Večera lidera Grupe G7, održana u subotu, protekla je u "prilicno napetoj" atmosferi, jer su se lideri iskazali neslaganje sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom oko brojnih pitanja, uključujući i kako da se ponašaju prema Rusiji.

"Javnost mora znati odgovore na pitanja: da li neko već priprema crnogorski ili makedonski scenario za BiH, na koji način će se taj plan realizovati, šta će biti povod, a šta je uzrok i koji su krajnji ciljevi", ističe Zvizdić za N1.

U sarajevskom naselju Vojničko Polje se večeras u 19:25 sati dogodio napad u kojem je smrtno stradala jedna osoba. Službenici MUP-a Kantona Sarajevo su na terenu i vrše uviđaj.

Prema podacima Agencije za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine u 2018. godini, 4.113 osoba je odjavilo boravak u Bosni i Hercegovini, to jeste trajno se odselilo sa ovih prostora.

Dogovoreno je da će odjeljenja u prosjeku imati 22, odnosno dva đaka manje nego prošle godine