A.J

A.J

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak izjavio je danas da su srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i on prilikom slanja pozivnih pisama zvaničnicima samoproglašenog Kosova za prisutvo međunarodnim skupovima u BiH sve uradili po predviđenim procedurama.

Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu PS BiH Nenad Stevandić rekao je da Republika Srpska neće dozvoliti da Bošnjaci izaberu sebi podobnog Srbina za predsjedavajućeg Savjeta ministara, mimo volje i legitimiteta srpskog naroda i Republike Srpske

Sindikalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u RS, u maju je koštala 1.894 KM, koju je prosječna isplaćena neto plata u ovom mjesecu u iznosu od 903 KM, pokrivala sa svega 47,67 odsto.

Ivica Bagarić iz Ranče kod Jajca prodao je svoje stado od 270 ovaca i novac položio u banku, piše videonovinar Srećko Stipović. Ostavio je dvadesetak ovaca da se malo zabavlja, prenosi Dnevnik.ba.

Institucije BiH pripremile su novi plan djelovanja s ciljem odbrane granice BiH, koji podrazumijeva postavljanje prepreka na lokacije koje su pogodne za ilegalne prelaske, a sudbina te analize biće poznata nakon sjednice Savjeta ministara u tehničkom mandatu u četvrtak, 27. juna, piše Glas Srpske.

Prosječna plata u Republici Srpskoj je za godinu dana porasla 56 maraka i u maju ove godine prešla prag od 900 maraka. Naime, sa 847 KM, koliko se u ovom dijelu zemlje isplaćivalo u maju 2018. godine, ona je u petom mjesecu ove godine iznosila 903 KM.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u razgovoru sa glavnim direktorom za evropske poslove Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džonom Eratom u Vašingtonu iskazala je opredijeljenost institucija Srpske da sarađuju sa ostalim nivoima vlasti u BiH i regionu, ali i na globalnom nivou radi postizanja većeg nivoa bezbjednosti.

Sa 58 glasova ZA i 25 protiv usvojen zaključak Mladena Boškovića da sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH treba biti prekimuta dok ne bude izabrano novo rukovodstvo ovog Doma.