A.J

A.J

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

U subotu ujutro dešavala se prava drama u "Sigurnoj kući" u austrijskom Wolfsbergu. Malo iza 8 sati, u objekat u kojem su smještene žene i djeca - žrtve porodičnog nasilja - pokušao je upasti 28-godišnji državljanin BiH.

Hrvatska predsjednica iznenadnim opozivom svoje izjave o pozdravu "Za dom spremni", vjerovatno je željela napraviti nagli odmak od ustašizacijskog profila i radikalističkog imidža, no, postigla je neželjeni efekt: predstavila je sebe kao priglupu plavušu iz američkih filmova iz šezdesetih, ili ti Barbiku.

Nakon porno afere koja je isplivala u javnost, a tiče se poruka i fotografija koje je Jelena Karleuša razmjenjivala sa fudbalerom Ognjenom Vranješom, pjevačica se povukla iz javnosti. Ne daje nikakve izjave, a na Instagramu se nekoliko puta oglašavala, ali nije željela da pominje aferu o kojoj bruji Balkan.

Kad sam imala 13 godina nisam imala seksualne igračke pa sam umjesto toga koristila kućne potrepštine - masažere, četkice za zube, sve što vibrira - otkrila je Elysia iz Buxtona u Velikoj Britaniji, samohrana majka koja se danas može pohvaliti zavidnom kolekcijom vibratora, dilda i drugih seksualnih igračaka, prenosi Novi list.

Prijevremeni izbori za gradonačelnike gradova Doboj i Trebinje te načelnike općina Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domaljevac-Šamac, Drvar, Kakanj i Ribnik održavaju se danas, objavile su agencije.

Odlučio je opozvati sve Hrvate koji su služili kao veleposlanici i generalni konzuli, ukupno njih 11, samo zbog njihove nacionalnosti, a ja sam slučajno bio jedan od njih, iako sam imao besprijekornu diplomatsku karijeru - stoji u pismu veleposlanika Dronjića, piše Depo.ba

U kući u selu Palovcu u Međimurju juče je otkriveno mrtvo tijelo. Trijelo je otkriveno u porodičnoj kući u jednom zamrzivaču, piše Index.hr

Na adresi na kojoj je tijelo nađeno živjela je Jasmina Dominić, djevojka koja je nestala 2000. godine. Pošto se njoj davne 2000. gubi svaki trag, a još se uvijek vodi u evidenciji nestalih osoba, postoji sumnja da mrtvo tijelo u zamrzivaču pripada upravo njoj. To znači da je tamo ležala gotovo 19 godina, a da niko ništa nije znao.

Komšije su, pišu Mnovine, uvjereni da se u zamrzivaču koji se nalazi ispod stepenica nalazi Jasmina. Leš je prema navodima komšija otkrio budući suprug Jasminine nećakinje.

Trenutno postoji više informacija o tome kako je do otkrića došlo. Prema jednoj verziji, nakon nestanka struje iz škrinje se mogao osjetiti smrad. Nije poznato ni ko je policiji prijavio da se u škrinji nalazi truplo.

Iz policije, jasno, nisu željeli ništa potvrditi. Kažu da će se provesti sudska obdukcija radi utvrđivanja identiteta i pola pronađene osobe.

Nakon što je danas oko 10:30 sati otkriven leš nestale djevojke, započela je opsežna istraga cijelog slučaja i pretraga dvorišta i porodične kuće, u koju se uz policiju uključila i zamjenica državnog tužioca.

Prva ispitivanja
Portparol PU međimurske Nenad Risek potvrdio je da su u njihove prostorije na informativni razgovor privedene dvije osobe koje se dovodi u vezu s pronalaskom leša.

Prema neslužbenim informacijama koje kolaju Palovcem, policija je razgovarala s Jasmininom sestrom i njezinim suprugom, pišu Međimurske novine.

"Zadnji sam je put čuo kad je rekla da ide na brod na kojem je radila preko student servisa. Rekla je da ide i u Pariz. Od tada nemamo nikakvih informacija o njoj", rekao je Martin Dominić, otac Jasmine Dominić 2011. godine za Večernji list. Jasmina je 2000. godine nestala u Zagrebu. Tada je imala 23 godine. Rođena je u međimurskom naselju Palovec, a studirala je u Zagrebu.

Otac umro, majka u Njemačkoj
Jasminin otac umro je pred nekoliko godina, dok njena majka živi i radi u Njemačkoj.

Jasmina se još uvijek nalazi u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Nestala je u kolovozu 2000. godine, a kao mjesto nestanka navodi se Zagreb.

Jasmina je u kući živjela s dvije godine starijom sestrom i roditeljima s tim da joj je majka radila u Njemačkoj pa je u Hrvatskoj bila povremeno. Jasmina je upisala fakultet u Zagrebu pa je većinu vremena provodila u glavnom gradu.

Atrakcija /Index.hr