A.J

A.J

Kongresu će kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA, koja je članica EPP-a, prisustvovati Šefik Džaferović, piše Faktor.

Francuska nogometna legenda i bivši predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini nazvao je VAR "prekrasnim s*anjem" gostujući u nedjelju navečer na talijanskoj televiziji RAI.

Zaključci NSRS-a u kojima se promoviše pravo na samopredjeljenje entiteta Republika Srpska, primljeni su opušteno u Bosni i Hercegovini. Za analitičare su to političke igre, u kojima "učestvuje" i međunarodna zajednica. U suprotnom bi zaključci bili poništeni, piše DW.

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) užurbano izvlače podatke iz mobilnog telefona surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, prenosi Srna.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas će Vlada Srpske u skladu sa ustavnim nadležnostima utvrditi iznos najniže plate u Srpskoj od 1. januara naredne godine, ukoliko ne bude postignut dogovor u Ekonomsko-socijalnom savjetu.

Rudari Rudnika "Kreka" iz Tuzle najavili su da će 26. novembra stupiti u generalni štrajk zbog neisplaćene oktobarske plate.

Nobelov komitet brani odluku: Očito je da Handkeovo djelo razumijemo na različite načine

-Mislim da sa nedavnim zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske cijeli proces u vezi formiranja vlasti na nivou BiH ulazi u novu fazu dodatne dramatizacije. Sada već dolazi do one faze direktnog provociranja, odnosno uključivanja međunarodne zajednice. Tek je sada neizvjesno kako će se ponašati i predstavnici međunarodne zajednice u cijeloj ovoj priči - kaže za Insajder Dušan Janjić, politički analitičar i predsjednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose iz Beograda.