SEAN HANNITY: Hidroksiklorokin mora u apoteke, guverner Cuomo to mora dopustiti, ima milion doza, mora spasiti ljude

Autor  Apr 05, 2020

Dosta je. dosta. Guverner New Yorka Andrew Cuomo mora hitno ukinuti zabranu ljekarni koja prisiljava Njujorčane pogođene koronavirusom u već preopterećen bolnički sistem da bi dobili potencijalno spasilački lijek hidroksiklorokin.

Autor: SEAN HANNIT, Foxnews

Zbog izvršnog naloga koji je izdao demokratski guverner, bilo kakvi novi recepti za hidroksiklorokinin moraju proći kroz već preopterećen bolnički sistem. Ovo nema smisla, objavio je FOXnews.

Izvori mi kažu da Cuomo trenutno ima milion doza hidroksiklorokinina. Savezna vlada ima desetine miliona doza i milion doza stavio je na raspolaganje guverneru u New Yorku.
Živim na Long Islandu i mnogi doktori mi kažu da žele propisati ovaj lijek svojim pacijentima koji su testiranui pozitivno na COVID-19 - bolest uzrokovanu koronavirusom - ali NIJE potrebno da pacijent dođe u bolnicu. Međutim, izvršna naredba Cuomoa zabranjuje ljekarnama da prepišu recepte.

Guverner stvara mnogo veću krizu u bolničkom sistemu svoje države uskraćujući Njujorčanima IZBOR (u konsultaciji sa svojim ljekarima) da uzimaju ovaj potencijalno spasilački lijek.
Mnogi ljekari vjeruju da je hidroksiklorokin najbolji način liječenja koji je dostupan njihovim pacijentima. Zašto Cuomo tim bolesnim Njujorčanima uskraćuje ovaj lijek?

Prije samo nekoliko dana dr. Mehmet Oz bio je gost u mojoj emisiji. Pitao sam doktora Oza o randomiziranom ispitivanju koje su napravili Kinezi i koji podržava potencijalnu korist hidroksiklorokinina u liječenju pacijenata s COVID-19.

Doktor Oz mi je rekao: „Ove nedelje kada je izašla kontrolisana studija, , jer su u 62 pacijenta imali statistički značajno poboljšanje sa manje groznice, manje kašljanja i poboljšanja, značajno poboljšanje kod upale pluća, opet sve statistički značajno.

Dr Oz je dodao: „Trebali bismo barem otvoriti svoj um za ovaj lijek, posebno kada toliki broj ljekara izabere kao svoju opciju broj jedan za liječenje virusa.“

Dovoljno je loše što je Cuomo potpuno ignorirao specifične i jasne preporuke vlastite zdravstvene jedinice za kupnju 15.783 ventilatora za koje je radna skupina rekla da će biti potrebne za pandemiju kao što je COVID-19. Ali sada, Cuomo, problem pogoršava eksponencijalno tako što prisiljava da svaki pacijent koji je testira pozitivno na koronavirus mora u bolnički sistem dobije ovaj farmaceutski tretman.
Guverner je iznevjerio stanovnike New Yorka.

Pustite lijek,  Cuomo, i pustite Njujorčane i njihove ljekare da odluče! Za neke pacijente oboljele od koronavirusa to bi moglo biti pitanje života i smrti.

Napomena o autoru:
Sean Hannity trenutno služi kao domaćin FNX News Channel (FNC) Hannity (radnim danima 9-10PM / ET). Mreži se pridružio 1996. godine i sjedište je u New Yorku. Kliknite ovdje za više informacija o Seanu Hannityju.


Atrakcija