Zabava tokom izolacije: Otac sa sinovima prespavao u igluu u dvorištu

Autor 

Aleks Asbridž je major u Velikoj Britaniji koji je svojoj djeci priredio nesvakidašnje iskustvo.

Otac troje djece preduzeo je krajnje mjere kako bi se izborio sa dosadom usljed izolacije. On je u dvorištu kuće izgradio iglu, u kojem spavaju.

Aleks Asbridž kaže da su on i njegova tri sina napravili iglu tako što su stavljali snijeg u plastičnu kutiju i tako pravili cigle.

Dodao je da je pristao na molbu svog desetogodišnjeg sina Džesija da prespava u njemu jer je znao da ima dovoljno opreme da ih zagreje.

Temperatura je bila oko minus pet stepeni Celzijusa kada je porodica spavala u igluu.

Postavljali su cigle od snijega jednu na drugu da bi izgradili iglu, koji je visok oko 1,7 metara, prenose agencije i mediji.

Asbridž, koji je major u Kraljevskom pješačkom puku, rekao je da su njegovi sinovi napravili mnogo Snješka Bijelića ove zime, pa je njegova supruga Rejčel predložila da naprave iglu.

Rekao je da je izgradnja bila proces pokušaja i pogrešaka.

"Imao sam malu plastičnu kutiju i u nju spakovao snijeg. Djeca su sjedila i tapkala po njoj da bi je učinila što čvršćom. Zatim smo prenijeli cigle i počeli da oblikujemo. Dvije cigle su iskliznule, ali sve u svemu, uspjelo je", rekao je.

Ovaj 36-godišnjak je rekao da njegova djeca vole da budu napolju na snijegu i da su zaista ponosni na sebe što su uradili nešto drugačije.

Asbridž iz Kotesmora u Velikoj Britaniji rekao je da je spavao na lošijim mjestima od domaćeg iglua i da je želio da izvede svoju djecu na otvoreno.

"Volim da budem napolju i sprečavam ih da sjede u zatvorenom", rekao je.

Asbridž je rekao da je toplotu održavao uz pomoć pokrivača i dvije prostirke.

Spavali su u zimskim vodootpornim vrećama za spavanje. Prve noći su u igluu spavali on i sin Džesi od 10 godina.

"Imali smo pristojne vreće za spavanje i bili smo zaštićeni od vjetra. Džesi je rekao da mu je malo hladno po licu i to je bilo to", dodao je.

Sljedeće noći njegovo drugo dvoje dece - Rajli, koji ima osam godina, i Elis od sedam - takođe su željeli da spavaju u igluu, ali ipak nisu ostali cijelu noć.

Atrakcija