Bacio majku sa šestog sprata Istaknuto

Autor  Jun 06, 2019

Prvi svjedoci optuženom za ubistvo majke danas će biti saslušani u Okružnom sudu Istočno Sarajevo

Miljanu Žarkoviću, optuženom da je 21. decembra 2018. u Milićima usmrtio majku Desu, danas će u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu saslušanjem prvih svjedoka Tužilaštva biti nastavljeno suđenje. Kao svjedoci trebali bi se pojaviti očevici događaja i to Miljanov otac Vučeta te komšinice Ivana i Dijana Milanović, piše Oslobodjenje.


Lomljava

Na prethodnom ročištu 22. maja pročitana je optužnica i iznesene su uvodne riječi Tužilaštva i odbrane. Miljanov branilac, advokat Bakir Hećimović tada je rekao da će odbrana uvjeriti Sudsko vijeće da se ne radi o ubistvu, nego o tragičnom incidentu.

“Tokom dokaznog postupka odbrana će osporavati dokaze optužbe da je moj branjenik počinio krivično djelo ubistva, a Vijeće će uvjeriti da je smrtni slučaj u porodici Žarković nesretan slučaj”, rekao je Miljanov advokat. Svjedokinje Dijana i Ivana Milanović su tokom istrage u policiji ispričale da su vidjele trenutak kada je optuženi uhvatio za noge majku i prebacio je preko ograde balkona. Nesretna žena je sa šestog sprata pala na zemlju pored stepeništa ulaza u zgradu, usljed čega je zadobila povrede od kojih je preminula na licu mjesta.

Buka

Dijana je ispričala da je oko 22.45 časova začula galamu i lomljavu iz stana porodice Žarković te da Miljan govori: “Ubiću se, nije mi dobro. Zovite Hitnu”.

Ivana je u policiji ispričala da je više puta čula buku iz stana Žarković te da je osjetila miris marihuane dok je bila na balkonu, a ispod balkona nalazila je opuške i iskorištenu iglu.

“Plašim se da će se vratiti i da bi se htio osvetiti. Ako se vrati, mi ćemo morati da se selimo”, rekla je ova svjedokinja tokom istrage.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30