Sedam mjeseci spremao osvetu Istaknuto

Autor  Jun 11, 2019

Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19), koji su osumnjičeni da su u subotu naveče u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija učestvovali u svirepom ubistvu Ammara Kapidžića (27), pritvoreni su prema odluci Kantonalnog suda Sarajevo. Kapidžić će danas biti ukopan na groblju Kovači u Hrasnici.


Amel Kurtić (29), koji je ispalio smrtonosne hice u Ammara Kapidžića (29), ubio se iste noći hicem iz pištolja u Konjicu. U prvi mah se kao motiv za zločin spominjao novčani dug, ali se saznaje da Ammarova porodica negira da je mladić ikome išta dugovao i sumnjaju da je pucnjava koja se prošle zime dogodila na Stupu, kad je Kurtić teško ranjen, povezana s ubistvom.

Kurtić je, inače, nakon pucnjave završio u invalidskim kolicima, a policiji nikad nije htio otkriti ko ga je ranio nego je kovao plan za osvetu.

Smirivao svađu


Prema izjavama datim u policiji i Tužilaštvu, Iglica i Šojko došli su po Kurtića da se provozaju po gradu. Iglica je tokom vožnje dobio poruku i rekao da mora otići do Kapidžića, koji stanuje u ulici Francuske revolucije, jer mu, navodno, duguje 700 maraka. To je, kako Avaz saznaje, bio povod da ga pozovu da izađe iz kuće da bi ga likvidirali.
Iglica je izašao iz vozila, ali novac nije vratio, jer se, kako je ispričao istražiteljima, posvađao s Kapidžićem, koji mu je rekao da mu nikad neće vratiti dug.

Potom se Iglica vratio u automobil. Kurtić je nakon toga, prema izjavama datim u Tužilaštvu, odlučio da sam smiri situaciju, ali ga je Kapidžić, navodno, počeo vrijeđati. Kurtić je, onda, izvadio pištolj i ubio mladića.

Izašli iz vozila

Kurtić, Iglica i Šojko pobjegli su nakon ubistva prema selu Bjelimići na obroncima Bjelašnice, koje pripada opštini Konjic. Kurtić je prijateljima rekao da napuste vozilo te je ispalio sebi hitac u glavu.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30