Nesreća na hrvatskom brodu: Dva mornara ne daju znakove života Istaknuto

Autor  Jul 18, 2019

Atlantska plovidba u četvrtak je objavila da je u srijedu kasno poslijepodne došlo do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku.

Povrijeđena su četiri pomorca od kojih dvojica ne daju znakove života, a dvojica povrijeđenih su stabilno.

"Juče, 17. jula u kasnim poslijepodnevnim satima tokom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesretnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja", objavila je dubrovačka brodarska kompanija putem Zagrebačke berze, prenose agencije.

Povrijeđena su četiri pomorca - tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac - te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice. Dvojica povrijeđenih su stabilno, a dva člana posade ne daju znakove života uprkos kontinuiranim mjerama reanimacije od posade po uputstvima ljekara, navode iz Atlantske plovidbe.

Kapetan, posada broda i kompanija čine sve kako bi čim prije uspjeli iskrcati povrijeđene članove posade, ističu iz Atlantske plovidbe napominjući kako se očekuje dolazak helikoptera tokom jutarnjih sati s obzirom da zbog jučerašnjih vremenskih uslova na moru, udaljenosti broda od obale i noći helikopter nije bio u mogućnosti odmah poletjeti.

Atrakcija