100.000 eura da mu ubiju brata i od bratića naprave invalida: Bišćanin angažovao Hercegovce Istaknuto

Autor  Sep 03, 2019

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a nakon opsežnih istražnih radnji zadokumentovali R. B. (1964) iz Bihaća, koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom podstrekavanje na ubistvo.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti lišen slobode.

Lice lišeno slobode se dovodi u vezu sa predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažovao određena lica sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja su trebala da za novčani iznos od 100.000 eura, izvrše likvidaciju njegovog brata inicijala D. B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N. B. koje će za poslijedicu imati određeni stepen invaliditeta.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela.

Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, saopćeno je iz FUP-a.


Atrakcija