U Francuskoj sude pijetlu zbog kukurikanja Istaknuto

Autor  Sep 04, 2019

U Hrvatskoj se sudilo psu Medi koji je glasno lajao, u Francuskoj se sudi jednom pijetlu zbog kukurikanja. Stanovnici otoka u blizini francuske obale Atlantika s nestrpljenjem prate sudski proces koji će odrediti smije li Maurice i dalje kukurikati ili će morati zauvijek zašutjeti.

Pijetao Maurice star je četiri godine i vrlo vjerojatno ne zna da je sutra za njega veliki dan. Naime, prije dvije godine novi susjed, koji je u blizini kupio vikendicu, počeo se žaliti na njegovo preglasno jutarnje kukurikanje, prenosi HRT.

- Mislim da je njihov život tužan. Pobjegli su od gradske buke u potrazi za tišinom u prirodi. No na selu postoji drugačija vrste buke, normalna i prirodna, smatra Corrine Fesseau, Mauriceova vlasnica.

Sud bi trebao donijeti odluku, no još nije potpuno jasno što tužitelji žele postići i prema pisanju uglednog "Le Mondea" i dalje su spremni na izvansudsku nagodbu.

- Nisam htjela dopustiti da me vuku za nos. Priroda mora ostati na selu, kao i njezini normalni zvukovi. Svi naši lokalni političari me podržavaju i slažu se sa mnom, kaže Corrine Fesseau.

Poruke podrške Mauriceovoj vlasnici stižu iz cijele Francuske, a poslovnu priliku prepoznao je i vlasnik lokalne suvenirnice, u kojoj se prodaju majice s porukama podrške Mauriceu. Od čega Maurice sigurno neće profitirati.

Atrakcija