Šta sve posjeduje “najzgodnija bošnjačka političarka u regionu”?

Autor  Sep 05, 2019

Na pitanje da li se njen suprug osjeća ljubomoru, ona odgovara: “Moj muž je ljubomoran, ali se prilagodio ovoj situaciji”, rekla je ona

Bivša poslanica Skupštine Kosova Duda Balje, inače zastupnica bošnjačke zajednice na Kosovu, prijavila je imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije, te je time ponovo na sebe skrenula pažnju tamošnjih medija.


Balje je prijavila stan veličine 60 m2, čija je vrijednost 80 hiljada eura. U ime svog supruga prijavila je kuću od 500 m2, čija je cijena 150 hiljada eura. Dva poslovna prostora, također na ime njenog muža, iznose 280.000 eura.

Pored toga, Balje je prijavila i da je vozila automobil Tiguan od 13 hiljada eura, dok njen suprug posjeduje automobil “tojota”, čija je cijena 17 hiljada eura, prenosi Fokus.ba

 


Bivša poslanica je navela da su ona i njen suprug uštedjeli 21.000 eura, te da taj novac drža u bankama.

Kosovski mediji, povodom toga, donose i njenu kratku biografiju.

Duda Balje, rođena u Prizrenu, je političarka sa Kosova bošnjačkog porijekla. Predsjedavala je Komisijom za ljudska prava, rodnu ravnopravnost, nestala lica i peticije.

Magistrirala je poslovnu ekonomiju i doktorirala upravljanje ljudskim resursima. Udata je i ima troje djece.

 

Njen izgled privlačio je veliku pažnju u kosovskom parlamentu. Balje kaže da dobija komplimente i od žena, ali da većina dolazi od muškaraca.

– Obično komplimente više dobijam od muškaraca – rekla je ona za Klan Kosova 2014. godine.

 

Na pitanje da li se njen suprug osjeća ljubomoru, ona odgovara: “Moj muž je ljubomoran, ali se prilagodio ovoj situaciji”, rekla je ona.

Atrakcija