(VIDEO) Čanak: Probajte u Beogradu da napravite paradu u kojoj se proslavlja islam

Autor  Sep 05, 2019

Prokomentarisao je i odnos države i crkve u Srbiji i naglasio da je ludost da institucija ima krsnu slavu što je bio slučaj u toj državi

Bura u javnosti pred prvu Bh. povorku ponosa se ne stišava. Mišljenja su podijeljena, a stavovi različiti. Interesantno gledanje na povorku ponosa dao je Nenad Čanak u “Ognjenoj zemlji” tokom razgovora sa Ognjenom Blagojevićem za TV1.


“E to je ono što je suština te šizofrenije balkanske. Mi smo u došli u poziciju da zbog pritiska zapada veću toleranciju ljudi pokazuju prema homoseksualcima, zbog ljudskih prava i ostalog. Sve je uredu, ali niko se ne pita kako to da, ako se u Beogradu ne napravi pride parada onda je to ugrožavanje ljudskih prava. Probajte da napravite paradu u kojoj bi se proslavljao islam u Beogradu ili probajte da napravite dane albanske kulture. To je nemoguće”, smatra Čanak, prenosi Oslobođenje.

Prokomentarisao je i odnos države i crkve u Srbiji i naglasio da je ludost da institucija ima krsnu slavu što je bio slučaj u toj državi.

“Kad neko spomene srpski narod, hrvatski narod, bošnjački narod on nikad ne misli na etnicitet. On uvijek misli na politički aspekt toga. Kad kažeš srpski narod, šta to znači. To je neko ko se krsti sa tri prsta, ko smatra da su svi ostali u zavjeri protiv Srba. Da je cijela planeta se zamjerila protiv Srba zato što su Srbi nevjerovatno civilizovan narod koji je još za vijeme kralja Milutina jeo viljuškama dok su na zapadu jeli rukama. I sve se zavjerilo protiv njih. Onda ti kažeš može li da Srbin nije pravoslavac. To kad kažeš to je ko u oko da dirneš”, rekao je Čanak.

Pogledajte dio razgovora:

Atrakcija