Ispovijest žene koju je silovao HDZ-ovac: “Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč” Istaknuto

Autor  Sep 06, 2019

Potresna ispovijest žene koja je Damira Škaru prijavila za silovanje: ''Djeca su plakala sa mnom. Riječi malenog u autu su bile: 'Mama, što nisam stariji da te zaštitim'''

Godinama kruže priče o bivšem saborskom zastupniku, seksualnom zlostavljaču. Sve do ove hrabre žene koja mu se odlučila suprotstaviti, sve je bilo obavijeno velom tajne. Ona je prije mjesec dana uplakana, uplašena, posramljena nazvala reportera emisije Provjereno Ivana Čorkala. Rekla mu je da je silovana na radnom mjestu, Autoklubu Siget, a silovao ju je šef Damir Škaro. Samo nekoliko sati nakon što je prijavila silovanje, Škaro joj je poslao prijeteću poruku Uhićen je 25. dan nakon prijave, objavio je Dnevnik.hr

Za nju je to bila radna subota, kao i svaka do tada. U najvećem hrvatskom autoklubu zaposlila se prije dva mjeseca. Na njegovu je čelu boksač, osvajač olimpijske bronce, bivši HDZ-ov saborski zastupnik.

Sjedila je preko puta njega. Kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. ''On je mene doslovno napao s leđa. Primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak'', govori.

Fizički neusporedivo jači, bivši boksački olimpijac nije posustajao u namjeri da dobije što želi. ''Obje mi je ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč. Lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnut. Molila sam ga da prestane'', rekla je. No on se na vapaj nije obazirao.

''Radit ću što ja hoću''


''Onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine. 'Ja ću raditi što ja hoću. Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te.' Ja sam se pokušala izvući. Međutim, zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće. Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane... Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje'', ispričala je kroz suze Škarina žrtva.

Što se više odupirala, to je bio agresivniji. ''Kad sam se uspjela iščupati, rekla sam mu da odlazim i da je naša suradnja gotova. Ja sam doslovno izgubila svijest. Kako sam se iščupala, ne znam'', rekla je. Nekako je ipak uspjela. Na svoju sreću, jer u glavi joj se tada samo vrtilla njegova prijetnja da će je silovati. No to je već i učinio.

Krivnju je, nažalost, tražila i u sebi. ''Veliku većinu svaljujemo na sebe. Ja znam da to nije ispravno, ali tako to doživljavam. Jesam li nešto krivo napravila, rekla... Znam da nisam. Ja nikad njemu nisam dala dozvolu ni za što. Za tako nešto treba dozvola, treba se reći da'', rekla je žrtva.

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema našim saznanjima, nerijetko iz boksačeva ureda izlazile uplakane. Ekipa Provjerenog kontaktirala je s nekoliko njih, ali nisu htjele pred kameru, pa čak ni anononimno. Strah je ipak jači.

''Znam da smo se dogovarale da se u 16 sati okupimo u uredu i da zajedno idemo doma, da ni jedna ne ostane sama s njim jer smo ga se bojale, da nam nešto ne napravi. Cure su mi pričale da ih je napadao. Svašta je radio'', govori žrtva.

Moć, političko zaleđe, novac i fizička snaga


Moć, političko zaleđe, novac, fizička snaga – sve to utjelovljuje lik Damira Škare. Nakon sportske karijere posvetio se poduzetništvu i politici. Bio je predsjednik HDZ-ova maksimirskog ogranka i saborski zastupnik. Doktorirao je ekonomiju u Rijeci.

Kako na društvenim mrežama, tako i u stvarnom životu, ističe dobre odnose s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, koja mu je, doznaje Provjereno, napisala i predgovor knjige. Na upit ekipe emisije Provjereno o tome, iz ureda Predsjednice nije stigao odgovor.

Škaro je blizak i premijeru Andreju Plenkoviću, ali više od svega ističe ljubav prema Bogu. Velik broj njegovih objava na Facebooku vjerskog je karaktera. Naglasak stavlja na obitelj, iako iza sebe ima tri propala braka.

Nitko mu se ne usudi suprotstaviti

Kada su mu 2006. godine, u jeku bitke za prevlast u Autoklubu Siget, najvećem u Hrvatskoj, zapaljena dva automobila, za to je javno optužio tadašnje čelnike HAK-a. "Ako nemam u sportu problema, ako nemam u znanosti, imam tu. Svi moji poslovi su legalni. Jedino sam s deset strana tužen od Družaka i Bikića i jedino od njih mogu očekivati ovo'', rekao je tada Škaro.

Nitko mu se, do žene iz ove priče, nije usudio suprotstaviti, a i ona se na to jedva odlučila. ''Zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se desilo. Tata je htio da odmah idemo na policiju, ali mene je bilo strah i sram'', govori.

pak, skupila je hrabrosti. U ponedjeljak je otišla kod doktorice u želji da joj otvori bolovanje, ali liječnica je shvatila o čemu je riječ. Za nju dvojbe nije bilo – uslijedila je prijava policiji, a za žrtvu nova trauma jer su sve doznala i njezina djeca. ''Plakali su skupa sa mnom. Riječi malenog u autu su bile: 'Mama, što nisam stariji da te zaštitim''', rekla je.

Bivši saborski zastupnik, dobro povezan u svim sferama društva, brzo je doznao što se događa. Informacija o prijavi stigla je do njega samo nekoliko sati nakon što je žrtva izišla iz policije. ''Tog dana kad sam otišla doktorici, kad je prijavila policiji, odmah tog dana oko 2:50 mi je stigla njegova poruka 'Kako su ti djeca?''', kaže žrtva, koja se ni u jednom trenutku nije osjećala zaštićenom.

Atrakcija / Dnevnik.hr