Tri kazne - 48.600 kuna: Toliko je zagrebačka policija naplatila od trojice vozača Istaknuto

Autor  Sep 13, 2019

U posljednja dva dana službenici PU zagrebačke između ostalih su zaustavili i troje vozača koje su kaznili za različite prekršaje te im naplatili kazne od gotovo 50.000 kuna.

Policija je prvo u srijedu oko 22.10 časova izvršia uviđaj saobraćajne nesreće u Martićevoj ulici u Zagrebu, koju je izazvala 53-godišnjakinja. Alkotestom je utvrđeno da je vozačica imala 1,29 promila. Ona se kretala Martićevom kad je izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u ogradu terase ugostiteljskog objekta, prenose 24sata.

Na Opštinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrekli su joj kaznu od 8.600 kuna (2.275 KM).

Policija je nakon toga u srijedu oko 3:30 ujutro u zagrebačkoj Ulici Kruge zaustavila BMW kojim je upravljao 24-godišnjak. Utvrđeno je kako je vozač upravljao automobilom iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Nakon što je odbio alkotest, vozač je uhapšen, a na Opštinskom mu je sudu izrečena kazna od 20.000 kuna (5.291 KM), javlja PU zagrebačka.

Istog dana, policija je oko 10.40 na Slavonskoj aveniji zaustavila Golf kojim je upravljao 20-godišnjak. Osim što je vozio brzinom većom od 50 km/h u naseljenom mjestu, dodatnom je provjerom takođe utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije. Kaznili su ga s 20.000 kuna te mjerom zabrane upravljanja motornom vozilom u trajanju od tri mjeseca.

Atrakcija