Raskinuo sa djevojčicom 6. razreda, pa njene gole fotografije slao drugovima

Autor  Nov 05, 2019

Fotografije obnažene učenice šestog razreda vranjske OŠ "Radoje Domanović" u središtu su afere koja već nedjeljama potresa ovaj grad, a o kojoj informacije prikuplja i Više tužilaštvo u Vranju. Neprilične slike, putem mobilnih telefona, "zavrtjele" su se najprije među osnovcima ove škole, da bi se zatim proširile i među učenicima ostalih vranjskih škola.

"Tužilaštvo je sredinom oktobra zahtjevalo prikupljanje potrebnih obavještenja i neophodnih provjera u vezi sa sadržajem spornih fotografija, preko Policijske uprave u Vranju, nakon čega će biti donijeta javnotužilačka odluka", kaže portparol Višeg tužilaštva Leposava Jovčić.

Kako je Novostima potvrđeno, skandal sa kruženjem spornih fotografija nadležnim institucijama prijavila je škola. Afera je, prema nezvaničnim navodima, počela još u februaru, kada su učenica šestog i učenik sedmog razreda ove škole, smatrajući da su u emotivnoj vezi, počeli da razmjenjuju poruke. Za uobičajenim, tekstualnim, uslijedile su - lascivne.

Dječak je navodno dobio fotografiju svoje obnažene djevojke, a kada je njihova nazoviveza prekinuta, iste slike počeo je da prosljeđuje drugovima iz škole. To se sve, navodno, dešavalo tokom ljetnjeg raspusta, a informacija je do zaposlenih u školi došla početkom školske godine.

Atrakcija